1 370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 376 495 főre nőtt a regisztrált betegek száma. A koronavírusban elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma pedig 83 642 főre csökkent.

Koronavírusos esetek számai

A friss statisztikák szerint 1 370 újabb beteget diagnosztizáltak a Covid-fertőzéssel, így Magyarországon összesen 376 495 koronavírusos beteget tartanak számon. A fertőzésben elhunyt 64 ember, ezzel az áldozatok száma 13 090 főre emelkedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyien vannak kórházban

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 279 763 fő. Kórházakban pedig 3578 koronavírusos beteget kezelnek, közülük 291-en vannak lélegeztetőgépen.

Egyre többen kapnak oltást

Eddig 286 379 páciens kapott oltást, közülük 105 242 fő már a második oltását is megkapta. A vakcinázás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént.

Már a legidősebbeket oltják

Mivel az első két oltási csoportba tartozók oltása már befejeződött, az egészségügyi dolgozók csütörtökön elkezdték a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltását a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál.

Szombaton megérkezett az AstraZeneca első szállítmánya

Mint korábban megírtuk, szombat reggel megérkezett Magyarországra az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett, oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya. Az oltóanyag első szállítmányból hamarosan megkezdődhet a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek oltása.

20 ezer ember oltására elegendő AstraZeneca-vakcina érkezett

AstraZeneca-szállítmány/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nőtt az oltási kedv

A Központi Statisztikai Hivatal minden héten beszámol arról, hogy mekkora az emberek oltási hajlandósága, és a legújabb felmérés szerint megint csak nőtt azoknak az aránya, akik biztosan beoltanák magukat – írja a 24.hu.

A diagramon jól látszik a bizalom növekedése

Oltási hajlandóság/Fotó:KSH

Kevesebb utasítanák vissza az oltást

A 2021. január 25-vel kezdődő héten már a megkérdezettek 40%-a válaszolta azt a KSH felmérésében, hogy biztosan, 27 százaléka pedig „talán” beoltatná magát. Ebből levonható, hogy a magyar emberek kétharmada mutat oltási hajlandóságot. Az oltást elutasítók száma 24 százalékra esett vissza.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Védőoltás – Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd