Égre-földre keresi családja azt a 63 éves férfit, aki még augusztus 1-jén tűnt el Budapestről, a 10. kerületből. Patály Zsigmond lányai naponta osztják meg a közösségi oldalukon édesapjuk fényképét, hátha valaki felismeri és tudja, hogy lassan 2 hónap után hol tartózkodhat.

Bizakodó a család

„Megfogunk találni életem, addig nem nyugszom! Nagyon szeretlek egyetlen apucikám isten velünk van”  – írta pár napja közösségi oldalán Zsigmond lánya, aki nem adja fel, bízik abban, hogy édesapja épségben hazatér.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmi sincs nála

„Korábban sosem tűnt el így, ráadásul semmilyen irat nincs nála, pénze és telefon se, hanem otthon maradt minden…” – mondta a Ripostnak Zsigmond eltűnése után a nő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos szívbeteg

Patály Szandra arról is beszélt, hogy édesapja súlyos szívbeteg, eltűnése utáni napokban kellett volna felülvizsgálatra mennie, amire már nem került sor. Az idős férfi 13 féle gyógyszert szed, ezekre a készítményekre nagy szüksége van ahhoz, hogy életben maradjon.

Önkéntesek is keresték

„Egy-két megállóra van tőlünk egy élelmiszerbolt, maximum oda szokott kiszaladni a dolgai nélkül, erre tudunk csak gondolni” – mondta Szandra. „Önkéntesek jöttek keresni kutyával, drónokkal a közeli erdős területen is, illetve sokan magánemberként is a keresésére indultak. Sajnos még nem került elő.”

Ruházata

Zsigmondon eltűnésekor piros színű, fehér-kék csíkos póló volt, aminek a nyaka kék, illetve térd felett érő rövidnadrág, szürke Nike cipő. Ismertetőjele, hogy a bal szemöldökénél egy sérülés látható. 

Ebben a polóban tűnt el Zsigmond

Forrás: Facebook

Eltűnése után felismerhették

Szandra szerint egy dohányboltban dolgozó hölgy a férfi eltűnése után pár nappal látni vélte édesapját. Állítólag ekkor felszállt a 3-as villamosra, de több nyom eddig nincs.

Nehezen viseli a család

A család nagyon nehezen viseli Zsigmond eltűnését. Azt mondták, a férfi nem szorul ápolásra, elméje ép. Tud írni és olvasni. Egyik lánya adagolta gyógyszereit naponta háromszor. A férfi korábban katona volt, lányai szerint ezért sem kért soha senkitől segítséget.

Nagyon várják haza

 „Azt üzenjük, hogy nagyon várjuk haza és nagyon szeretjük! Keressük égen-földön! Ha ez eljut hozzá esetleg, akkor ne féljen segítséget kérni, hívjon fel minket!” – mondta a férfi lánya.

Magas nyomravezetői díj

A család 2 millió forintot ajánl annak, aki konkrétan meg tudja mondani, hogy hol van a férfi, akit megállít és ott megvárja vele a családját, vagy hazaviszi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ne adjanak hamis információt

„A taxit is kifizetjük, ha hazahozza édesapámat, ahogy a nyomravezetői díjat is azon nyomban megkapja, aki ténylegesen segít. Viszont mindenkit arra kérek, ne adjanak hamis reményt csupán a pénz miatt, mert több ilyen eset is már előfordult” – mondta Szandra, aki aggódik, hogy mivel édesapja nem szedi a gyógyszereit, emiatt zavart lehet az állapota, és talán ezért nem talál haza. 

Kiemelt kép: Patály Zsigmond – Forrás: police.hu