Egyszer csak úgy döntött az asszony, hogy visszafelé menne az autópályán, ezért megfordult, nem zavarta a forgalom. A videó a cikk alján nézhetó meg.

A felvétel szerdán 13:20 körül készült az M1-esnek azon a szakaszán, ahol a terelések, felújítások miatt kétirányú a forgalom.

A felvétel készítője azt írta a bejegyzésben, hogy ha nem előtte történik a manőver, nem is hiszi el, hogy ilyen megtörténhet. A képek tanulsága szerint nagyon is könnyen előfordul.

A facebookozó szerint egy 70 év körüli nő ült a volánnál és egy cseppet sem zavartatta magát attól, hogy Magyarország egyik legforgalmasabb autópályáján fordul meg miközben jönnek-mennek körülötte az autók, teherautók.

A képeken az is látszik, hogy nem csak egyszerűen megfordult, hanem a mutatványával feltartott másokat, akadályozta a forgalmat. A Facebookon sokan azt írják a felvétel készítőjének, hogy küldje be a rendőrségre, mert egy ilyen idióta nem maradhat büntetlenül.

A nemrég életbe lépett törvénymódosítások alapján a rendőrség egy videófelvétel alapján is megindíthatja a nyomozást. Ha ezt a másokat is veszélyeztető idiótát elkapják, sok tízezer forintos szabálysértési bírságot kaphat.

Kiemelt kép: M1-esen megforduló autós – Fotó: részlet egy facebookos videóból