Feladta a harcot az a 4 éves Inez, akit a hét közepén a bezárt a sofőr az óvodabuszba Karcag közelében. A gyerek 8 órán keresztül nem tudott kijönni a tűző napon álló járműből, vélhetően súlyos hőgutát kapott az akár 50-60 fokra felforrósodott buszban.

Meghalt a 4 éves Inez

Meghalt az a 4 éves kislány, akit a buszsofőr bezárt a járműbe. Inez közel 8 órán át tartózkodott a buszon, amelyben 50 fok is lehetett. A kislány halálhírét a Blikknek a szülők is megerősítették.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyászol Tomajmonostor

“Tomajmonostora Községi Önkormányzat és Intézményei minden kollégája nevében mély sajnálatunkat fejezem ki a család felé a Tomajmonostorán történt eseményeket illetően. Lehetőségeinkhez képest minden támogatást megadunk számukra. Ezen sajnálatos eset körülményeit a rendőrség és belső eljárás keretében az önkormányzat is vizsgálja. Bővebb tájékoztatást az eljárások lezárása után tudunk adni” – írta Fazekas Szabolcs, a község polgármestere.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

Ha a kislány meg is próbált segítségért kiabálni, azt senki nem hallotta. A fatális hiba csak akkor derült ki, amikor T. István buszvezető délután a kisbuszhoz ment. Azonnal értesítették a mentőket, akik sokáig küzdöttek a kislányért, akit helikopterrel szállítottak a debreceni kórházba.

Egy órát küzdöttek érte

A mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják. „A mentők helyszíni ellátás után egy négyéves kislányt szállítottak életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel kórházba.” – írta az eset után az OMSZ.

Lélegeztetőgépen tartották

A gyereket lélegeztetőgépen tartották, az orvosok napok óta folyamatosan küzdettek az életéért. Szülei sírva beszéltek arról, hogy a család folyamatosan imádkozik érte.

Több kérdés felmerül

“A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták?” – nyilatkozta a szörnyű eset után a kislány édesanyja.

50 fok is lehetett a buszon

A 4 éves kislány hiába kért volna segítséget, esélye sem volt, hogy a bezárt ajtók és az elsötétített ablakok mögül bárki meghallja a segélykiáltását. Valószínűleg meg is ijedhetett, hogy egyedül maradt. Aznap annyira meleg volt, hogy akár 50 fok is lehetett a tűző napon a járműben.

Nyomozás indult

 „A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt hivatalból indított eljárást. Az esemény körülményeinek értékelését követően a nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem ad” – írta korábban a rendőrség.

Pokoli hőség a járműben

Szakemberek szerint egy jármű belső hőmérséklete a napon jelentősen megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig 62 fokos, halálos hőséget mérhetünk az autóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció