Egyszerűen megoldották az örökösök a váci néni hagyatékának eltakarítását: felfogadtak egy illegális szemétszállító brigádot, akik fillérekért összeszedték a meghalt asszony holmiját és kidobták a václigeti erdő szélén. A helyi civilek résen voltak, összeszedték a hulladékot és megkeresték a megrendelőt.

Ismét illegális szeméthalom jelent meg Václiget területén augusztus 14-én, péntek délután. Az észlelést követően értesítettük Vác Közterület-felügyeletét, akik azonnal a helyszínre siettek, dokumentálták az eseményt és továbbították az információt az illetékes hatóságnak – tájékoztatott Iski László a Václiget és Márialiget Civil Egyesület vezetője a közösségi oldalukon.

Mint írja, az egyesület tagjai még aznap este beszedték az illegális hulladékot, majd átmeneti tárolóhelyszínre szállították azt, ahonnan a hulladékgazdálkodás munkatársai vitték el engedéllyel rendelkező hulladékgazdálkodó telephelyére.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Iski László arról is ír, hogy az egyesület tagjai azonnal megkezdték a felderítést az ügyben, melynek eredményeképpen eljutottak az illegális hulladék kiindulási pontjához.

A szemét Kisvácról érkezett a Vetési Pál utcából. Az adatgyűjtés során ismertté vált előttük, hogy egy üres házban egy idős néni lakott, aki idén januárjában elhunyt. Neki volt egy fia, aki már korábban meghalt. Az ő lánya örökölte a házat, akinek a bejelentett állandó lakhelye Szobon, a Köztársaság utcában található.

Minden bizonnyal mostanában érhetett véget a hagyatéki eljárás a házat illetően. Az ingatlan tulajdoni lapjára a szemétkiszórás napján került rá egy széljegy, ami tartalmazza az örökös tulajdonjog iránti bejegyzési kérelmét.

Az egyesület vezetője mint írja: „Mindenképpen fel fogjuk keresni az érintett hölgyet, mivel jelen illegális szemétlerakás az ő tudatos vagy felelőtlen döntésének a következménye. A lakáskiürítést egy kis csapat, két férfi és egy nő végezte utánfutóval, egy zöld Ford Escort és egy régi, fehér Golf segítségével.

Véleményünk szerint nehezen feltételezhető egy ilyen brigádról, hogy ők engedéllyel rendelkező hulladékgazdálkodó telephelyére szállítják majd a lakás lomjait, így a tulajdonos felelőssége kétséget kizáróan megállapítható. A felelőtlen megbízó abba sem gondolt bele, hogy az elhunyt személyes holmijainak ilyen módon történő eltávolítása kegyeletsértő – írja az egyesület vezetője.

Iski László hozzáteszi: az elmúlt időszakban megismert számos olyan családi brigádot ismertek meg, akik engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodásból tartják fenn magukat.

Az egyesület vezetője felhívja esetleges jövőbeni megbízók figyelmét arra, ha az egyesület által ellenőrzött területre kerül az illegális szemetük, akkor jó eséllyel el fognak hozzájuk jutni. Tényleg megér pár ezer forint spórolás ilyen kockázatokat!? – foghalmaz az elnök.

Kerepesről visszavitték a szemetet a 13. kerületi tulajdonosnak

Ahogy azt nemrég itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk illegális szemétlerakónak használta egy 13. kerületi férfi Kerepes egyik utcáját. Képes volt a belvárosból a kelet-pesti agglomerációba kiautózni, hogy a régi tévéjét kidobja. A térfigyelők mindent láttak, Gyuricza László kerepesi polgármester pedig feljelentette.

A polgármester az eset kapcsán azt írta a közösségi oldalán, ha helyi lett volna az illető, visszavitte volna neki a tévét. Az illegális hulladék lerakásáért akár 300 ezer forintos büntetés is járhat. A 13. kerületi úr minden bizonnyal jobban járt volna, ha hivatalosan leadta volna a régi tévéjét egy erre kijelölt helyen.

Kiemelt kép: illegális hulladék Václigeten – Forrás: Facebook/Václiget az otthonunk