Motorbalesetben elhunyt Veréb Krisztián. A olimpiai bronzérmes kajakozóval Dominikán történt a tragikus baleset, a sportoló 43 éves volt.

A hírt a MOB jelentette be

Elhunyt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes kajakozó – tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot.

EZ IS ÉRDEKELHET! A Karácsony Gergelyt fikázó, rabosított Berki Krisztián pártot alapít, hajt az állami 150 millióra és beülne a Parlamentbe

Dominikán érte baleset

MOB honlapjának vasárnapi gyászjelentése szerint a sportoló 43 éves korában, motorbalesetben vesztette életét szombaton, Dominikán.

A Honvédban kajakozott

Veréb Krisztián 1977. július 27-én született, gyermekkora Diósgyőrhöz, Miskolchoz kötődik. A DVTK-ban kezdett kajakozni a szöuli olimpia után, kiemelkedő sporteredményeit a Csepel SC színeiben jegyzi. 2001 és 2006 között a Budapesti Honvéd kajakozója, de az athéni játékokra –  a derekával bajlódott – nem jutott ki.

Sydneyben nyert bronzérmet

A legjobb eredményeit csapathajóban érte el az 500 és 1000 méteres távokon. Legnagyobb sikereként 2000-ben a kajak párosok 1000 méteres számában Bártfai Krisztiánnal bronzérmet nyert a sydney-i olimpián.

EZ IS ÉRDEKELHET! Fekete péntek: motorbalesetben meghalt egy házaspár és egy 49 éves férfi, egy nap alatt 5 motoros ütközött

Világbajnoki érmet is szerzett

Két-két alkalommal állhatott a világbajnoki dobogó második és harmadik fokán, kontinensviadalokon háromszor lett második, és három világkupa-győzelme is volt.

A MOB saját halottjának tekinti

Az athéni ötkarikás játékokra derékfájdalmak miatt nem jutott ki. Veréb Krisztiánt a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti.

Kiemelt kép: Veréb Krisztián (balra), Bártfai Krisztián – Forrás: MOB