937 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, 6-an meghaltak, köztük egy 30 éves férfi. Annyi a fertőzött, hogy nemsokára megnyitják a kiskunhalasi mobilkórházat. A koronavírus és az influenza együtt halálos elegy lehet, mindenki adassa be magának az influenza elleni oltást – mondja a szakember.

Megdőbbentő a 30 éves férfi halála

937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, közük egy 30 éves férfi, aki a koronavirus.gov.hu adatai szerint szívbillentyű elégedetlenségben szenvedett.

Ez is fontos: Koronavírus feketelista: Budapest az egyik legfertőzöttebb európai főváros, hamarosan az agglomeráció is kockázatos besorolást kaphat

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Sok fiatal hal meg a koronavírus miatt

A napokban egy 40 és egy 47 éves férfi is elhunyt, miután megfertőzte őket a vírus. A 40 éves betegnél vérmérgezést és trombózist jelöltek meg alapbetegségnek, a 47 évesen elhunyt mellé semmilyen adatok nem töltöttek még fel.

Magyarországon eddig összesen 736-an haltak meg a koronavírus miatt és 5141 fő gyógyult ki a betegségből.

Kiskunhalason duplájára növelték az intenzív ágyakat

„Jelenleg az intenzív osztályunkon négy beteget kezelünk, négy nagyon súlyos, kritikus állapotú beteget. Négyből hárman férfiak, illetve egy hölgy van. A legidősebb betegünk 72 éves, a legfiatalabb pedig 49” – mondta Dr. Frei Norbert a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház COVID Intenzív Osztályának megbízott osztályvezető főorvosa.

Folyamatosan bővítik a kecskeméti kórházat

Kecskeméti TV híradó beszámolója szerint az intenzív osztály az eddigi 6-ról már 12 ágyasra bővült. Rövidesen azonban már 40 ágy várható az osztályon.

Meg fogják nyitni a mobilkórházat

A főigazgató szerint a járványstatisztika azt mutatja, hogy nemsokára meg kell nyitni a mobil járványkórházat is. Erről folyamatosan egyeztetnek a járványügyi hatóságokkal és a tisztifőorvossal. Hozzátette, hogy a mobil kórházba vezényelt dolgozókkal fognak indulni.

Sokkal súlyosabb az influenzánál

A koronavírus sokkal súlyosabb, mint az influenza, akár 10-20-szor is halálosabb lehet ez a fertőzés – hívta fel a figyelmet az ATV Egyenes beszéd című műsorában Szlávik János infektológus. A szakember egyúttal javasolta, hogy aki teheti, oltassa be magát az influenza ellen.

Komolyan kell venni a koronavírust

Szlávik János haragszik azokra, akik azt mondják, hogy a koronavírus csak picit súlyosabb, mint az influenza vagy olyan, mint az influenza. Ez egyáltalán nem igaz – húzta alá. Szlávik János elmondása szerint, bár az influenza több embert betegít meg, az influenza halálozása viszont tizede vagy huszada a koronavírus-fertőzésnek.

Influenza és a korona halálos elegy

Jakab Ferenc virológus, szerint a koronavírus az idősekre veszélyesebb, de az is látható, hogy az is előfordul, fiatalemberek kerülnek intenzív osztályra, vagy lélegeztetőgépre, esetleg el is hunynak a fertőzés következtében. Mint mondta, voltak olyan esetek, betegek, ahol az influenza és a koronavírus is jelen volt a szervezetben, ez pedig sokkal súlyosabb betegséget okozott, mint a két vírus külön-külön – mondta.

Kiemelt kép: forrása: MTI/Vajda János