Egy egyéves csecsemő is szerepel a koronavírusban elhunyt áldozatok közt. A hivatalos adatok szerint a kislány mentális betegségben szenvedett.

Meghalt egy egyéves gyerek

Szerdán délelőtt közzétették a kormányzati tájékoztató portálon az elmúlt napon koronavírusban elhunyt személyek listáját. Kedden összesen 98 újabb áldozata volt a járványnak. Az elhunytak listáján szerepel egy egyéves gyermek is, akinél alapbetegségként „mentális betegség” szerepel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

8400 új fertőzött

Az elmúlt napon több mint 8400 új fertőzöttet azonosítottak: hét hónapja nem volt ennyire magas az új fertőzöttek száma. Jelenleg 4830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez az egy nappal korábban közölt adatokhoz képest 308 fős emelkedés. A kórházban ápoltak közül 463-an vannak lélegeztetőgépen.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Elhunyt egy 3 hónapos csecsemő

Idén áprilisban egy 3 hónapos csecsemő is felkerült a koronavírus miatt elhunytak listájára. A kisfiú egy örökletes izombetegségben, ún. MLASA szindrómában, azaz mitokondriális izombántalomban szenvedett. 

A 8 hónapos csecsemő esete

Mint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta korábban egy 8 hónapos csecsemő vesztette életét Magyarországon a koronavírus járvánnyal összefüggésben, ám akkor Müller Cecília a tragédia kapcsán elmondta, hogy a kicsi halálát nem a covid okozta, ugyan fertőzött volt.

Nem a Covid okozta a halálát

A 8 hónapos csecsemő halálának hátterében a Meningococcus okozta vérmérgezés állt, ennek ismertebb fajtája az agyhártyagyulladás, a másik pedig amikor egy teljesen egészséges immunrendszerű fiatalt vagy egy kevésbé fejlett immunrendszerű csecsemőt támad meg a baktérium.

Ritka betegség

Ez egy ritka betegség és sok szervet egyidejűleg érint, emiatt lehet gyors lefolyású és halálos kimenetelű. Müller Cecília akkor kiemelte, hogy a laborvizsgálatok egyértleműen kimutatták, hogy nem a koronavírus okozta a csecsemő halálát, mivel azonban covidos volt, a gyermeket is feltüntették az elhunytak között.

Meghalt egy várandós kismama

Egy hete egy 34 éves várandós kismama halt a koronavírus miatt. A fiatal nőnek semmilyen alapbetegsége nem volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oltási akcióhét

Az oltási akcióhét 2021. november 22. hétfő és november 28. vasárnap között zajlik a kórházi oltópontokon. 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat  reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, Budapesten kiemelten emelik az oltópontok számát.

Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni

Az oltási akcióhét során időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni az oltópontokra akár az első, akár az elmaradt második, akár a harmadik oltásra. Időpontot azok tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon. Nekik javasoljuk is az időpontfoglalást. Ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra azon a héten. Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az oltási akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

Kiemelt kép: