Egy kamionos és egy autós karambolozott az 1-es főúton, Biatorbágy és Herceghalom között. A balesetben két ember meghalt. Nem sokkal korábban két másik baleset is történt az agglomeráció útjain. Rendkívül szeszélyes ma az időjárás, erős melegfront közelít, amely erősíti az ingerlékenységet.

Drámai baleset

Súlyos baleset történt csütörtökön délután Biatorbágy és Herceghalom között az 1-es főúton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Két ember meghalt

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka elmondta, hogy az ütközés olyan súlyos volt, hogy két ember is az életét vesztette.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Lezárták az 1-est

A baleset során a kamion az út menti fáknak sodródott, az érintett útszakaszt lezárták.

Baleset Gyömrőnél is

Közben 14 óra körül baleset történt az agglomeráció másik felén, a pesti oldalon, Gyömrőn. Ott két személyautó ütközött a Mendei és a József Attila utca kereszteződésében.

Megúszták

A járművekben egy-egy ember utazott, ki tudtak szállni, szerencsére épségben megúszták a balesetet, a műszaki mentés idején viszont áll a forgalom.

Taksonynál is ütközés

A szeszélyes időjárásban újabb baleset történt. 14:30 körül a Dél-pesti agglomerációban Taksony környékén szintén kamion és autó ütközött. A kisebb járműbe beszorult a sofőr, őt a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Különös időjárás

Ahogy azt megírtuk ma itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon furcsa az időjárás. Csütörtökön 16 óráig szinte minden olyan csapadék előfordult Budapest környékén, amely egy évben összesen alakul ki. Volt ma hó, hóvihar, eső, jégeső, szélvihar és napsütés. Nem kizárt, hogy a heves fronthatás miatt történt ma ilyen sok baleset. IDE KAPCSOLÓDIK: Áprilisi hóemberek Budapest környékén, Németh Lajos meteorológus is meglepődött amikor kiment ma reggel a kertbe

Ingerlékenységet okoz a melegfront

Melegfront esetén az arra érzékenyek ingerlékenyek, fáradékonyak, kábultak, hevesebbé válhat a szívverésük, emelkedhet a vérnyomásuk és általánosságban csökken a teljesítőképességük. Németh Lajos meteorológus szerint hétvégén már 20 fokos meleg lesz Budapest környékén.

Durva szabálytalanságok

A közlekedésben melegfront esetén könnyen elveszíthetik az önuralmukat, meggondolatlan, agresszív, durva szabályszegéseket követhetnek el. A tünetek akár már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek, ezért ilyenkor a szokásosnál nagyobb türelemre, óvatosságra és önuralomra van szükség. 

Aktuális és várható időjárás Budapest környékén

BUDAPEST Időjárás

Kiemelt kép: Baleset biatorbágynál – Forrás: Facebook/Balesetinfo