Meghalt Sas József. Korábban a BudapestKörnyéke is megírta, hogy a 82 éves humoristát koronavírussal szállították az egyik fővárosi kórházba.

Fel akarták köszönteni

Blikk fel szerette volna köszönteni Sas Józsefet a születésnapja alkalmából, ám a lap megtudta, hogy a kabarékirály sajnos koronavírus fertőzéssel került nemrégiben kórházba.

A járvány miatt felesége gondozta

„Nem könnyű manapság az életünk, három ember munkáját végzem egymagam, ki sem látok a fejemből. Szinte semmire nincs idő, rohanok a teendők után, este pedig, amikor végzek a dolgommal, olyan fáradt vagyok már, hogy azonnal elalszom. A gyógytornászt és az egyik kezelőorvost le kellett mondani, igazság szerint félünk, nehogy lebetegedjen Jóska vagy akár én, mert ha ágynak esek, nem tudom, mi lesz velünk” – mondta a Blikknek korábban Sas József felesége.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elkapta a koronavírust

“Koronavírus miatt van kórházban” – mondta a Blikknek a Sas család egyik ismerőse.

Sikerült beszélni a feleségével is

A lap munkatársának végül sikerült beszélnie Zsuzsa asszonnyal, Sas József feleségével is, ám ő arra hivatkozva, hogy fél a vírustól, nem vette ez a férjének szánt ajándékot. Sas József állapotáról pedig csak annyit közölt, hogy nagyon beteg, ám részleteket nem árult el, majd visszasietett a házba.

Elkapta a koronavírust

Sas József minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust, és emiatt kórházba kellett szállítani. A humorista életéért rengetegen aggódtak, sokan a legrosszabbtól tartottak az egészségi állapota miatt, hiszen korábban agyvérzés miatt sokáig volt kórházban.

Békéscsabán született

Sas József Békéscsabán született 1939. január 3-án, édesapja szintén színész volt, ám a holokauszt áldozatául esett.

Munkássága

Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985-2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója.

3 éve vonult vissza

Sas 2018-ban az egészségügyi állapotára hivatkozva visszavonult, 2019 elején éppen a feleségével nyaraltak Thaiföldön, amikor agyvérzést kapott, különgéppel hozták haza.

Hosszú rehabilitáció várt rá

A kabarékirályra ezután hosszú rehabilitáció vért, Újra tanult beszélni és járni. Állandó felügyeletre volt szüksége. Otthonában folyamatosan látogatta egy gyógytornász.

Családja gyászolja

A színész 1977-ben vette feleségül Komjáti Zsuzsát, lányuk Sas Ágnes. A színész vasárnapra virradóra halt meg.

Sas József betegségéről ide kattintva tudsz olvasni.

Kiemelt kép: Sas József – Forrás: TV2