Három éve agyvérzése volt, azóta otthon ápolják. Szinte senki sem járt hozzá, még a széltől is óvták, mégis elkapta a betegséget Sas József. A 82 éves művészt kórházban ápolják.

Koronavírus miatt van kórházban

A Blikk úgy tudja, a hosszú ideje betegeskedő kabarékirály koronavírus miatt kórházba került. A felesége, Zsuzsa asszony ezt nem erősítette meg, csak annyit árult el, hogy Sas József nagyon beteg és kórházban van.

Teljesen bezárkóztak

A koronavírus első hulláma idején, tavasszal Zsuzsa asszony még a széltől is óvja a párját, teljesen bezárkóztak, illetve látogatási tilalom volt otthon érvényben a koronavírus-veszély miatt.

Csak egy ápoló segített

A gyógytornászt és az egyik kezelőorvost le kellett mondani, csak egy ápoló segített, de ő nélkülözhetetlen volt. A vírusveszély azóta csak nagyobb, így az óvintézkedések maradtak, viszont az aggodalom egyre nőtt.

Nem tudom mi lesz velünk

„Nem könnyű manapság az életünk, három ember munkáját végzem egymagam, ki sem látok a fejemből. Szinte semmire nincs idő, rohanok a teendők után, este pedig, amikor végzek a dolgommal, olyan fáradt vagyok már, hogy azonnal elalszom. A gyógytornászt és az egyik kezelőorvost le kellett mondani, igazság szerint félünk, nehogy lebetegedjen Jóska vagy akár én, mert ha ágynak esek, nem tudom, mi lesz velünk” – mondta akkor Sas József felesége.

Állandó felügyelet

A kétoldali sztrók után sokáig kórházban kezelt művész vérnyomását sikerült beállítani, a gyógyszerekkel kordában tartották korábbi betegségét, hála az állandó felügyeletnek.

Lélekben készült a visszatérésre

Sas József rengeteget olvasott otthon, nézte a televíziót, s lélekben készült a színpadra való visszatérésre. Nem örült, hogy a négy fal között kellett töltenie minden napját, ahogyan annak sem, hogy míg korábban az influenza-, most a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatott látogatókat. Így barátai és régi kollégái, mint Beregi Péter vagy Baranyi László is csak telefonon tartották vele a kapcsolatot.

Thaiföldön kapott agyvérzést

Sas József miután három éve orvosai tanácsára visszavonult a munkától, tavalyelőtt újévkor utazott a feleségével Tahiföldre. 10 nappal a hazaindulásuk előtt kapott kétoldali sztrókot. A művész hónapokat töltött kórházakban és rehabilitációs intézetekben, majd amikor az állapota engedte, hazatérhetett, hogy Zsuzsa asszony féltő és gondos ápolása mellett kezdje meg a felépülést.

Ez is érdekelhet:

Sas Józsefről több hírt ide kattintva olvashatsz el!

Kiemelt kép: Sas József – Forrás: tv2.hu