Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt tragikus körülmények között elhunyt Babicsek Bernát. A színész-zenész holttestét a szülei találták meg január 1-jén, a 41 éves Bernát Solymáron élt, ahol vélhetően füstmérgezés áldozata lett. A tragikusan fiatalon meghalt művész előtt most megható módon tiszteleg a Turay Ida színház.

Solymáron temették el

A színészt január 15-én, szombaton temették el a solymári temetőben, erről portálunk is beszámolt. A színésztől óriási tömeg búcsúzott, a szertartás után a római katolikus templomban tartottak gyászmisét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A harmónikájával együtt temették el

Babicsek Bernát koporsóján ott volt a harmónikája is, a család mellett barátok és a kollégák is búcsúztak a színésztől, továbbá utolsó útjára többek között Szikora Róbert, az Irigy Hónaljmirigy tagjai és Pokorny Lia is elkísérte a tragikus sorsú fiatalembert.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Pokorny Lia képtelen volt végig nézni a sírba helyezést

Mint ismert Pokorny Lia és Babicsek Bernát jó barátságot ápoltak egymással, a két művész december 30-án még együtt állt a Centrál Színház színpadán, erről akkor Lia egy fotót is posztolt. A színésznőt A színésznőt most annyira megviselte lelkileg a búcsúztatás, hogy a sírba helyezést már nem volt képes végignézni, írja a Blikk.

Megrendülve állnak a családtagok Babicsek Bernát koporsójánál

Babicsek Bernát temetése
Babicsek Bernát temetése Solymáron – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/Fülöp Dániel

Solymár polgármestere mondott beszédet

Solymár polgármestere is beszédet mondott a szertartáson. Szente Kálmán azt mondta, “hogy pótolhatatlan veszteség ért mindenkit a városban Babicsek halálával”. A polgármester azt mondta, hogy amikor a művész karrierje felfelé ívelt, akkor sem felejtette el a közösségét, mindig részt vett a hagyományőrző rendezvényeiken, ahol mindig volt egy jó biztató szava az emberekhez. “Nem voltak sztárallűrjei, nem volt tartalom nélküli celeb”.

Nagyon sokan búcsúznak a színésztől

Babicsek Bernát temetése
Babicsek Bernát temetése Solymáron – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/Fülöp Dániel

Szülei találtak rá

Babicsek Bernát holttestére január elsején délután találtak rá szülei. A színészt utoljára december 30-án látták. Aznap a Centrál Színházban Pokorny Liával állt a színpadon, az előadásra meghívta a szüleit is. 

A Babicsek család kriptájába nyugszik a színész

Forrás: Fülöp Dániel/BudaPestkörnyeke.hu

Nagyon fáradt volt

„Még süteményt is sütöttem, hogy megünnepeljük az előadást. Mivel a fiam utána ivott egy pohár bort, mi vittük haza. Már nagyon fáradt volt és mondta, hogy szilveszterkor nem is megy sehova, inkább otthon marad és pihen. Akkor láttuk őt utoljára élve” –mondta a tragédia után a színész édesanyja.

Kigyulladt olaj okozhatta a halálát

A színész annak a solymári lakástűznek az áldozata, amelyről január 1-jén adott hírt a katasztrófavédelem. A Jóban Rosszban sztárjának halálát a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta, amely kigyulladt és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén Bernát nyolcan négyzetméteres családi házában.

Nem tudták elérni telefonon

A Solymáron élő Babicsek család szilvesztere csendes pihenéssel telt.  De mikor a szülők megpróbálták telefonon utolérni fiukat, hogy boldog újévet kívánjanak neki, a színészt nem tudták elérni. Ekkor keresni kezdték, átmentek a házához.

Édesapja törte be az ajtót

„Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol” – mondta korábban a gyászoló édesanya.

A konyhaasztalnál feküdt

Ekkor vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül. „Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam”.

Oxigénhiány

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt. Édesanyja szerint Bernát valamit sütni szeretett volna, de valószínűleg elaludt. Mikor észrevehette a füstöt, megpróbált menekülni, de már nem sikerült. Az édesanya szerint fiának esélyes sem volt a túlélésre.

Emléke előtt tiszteleg a Turay Ida Színház

Babicsek Bernát halála az egész művészvilágot és a rajongókat is egy emberkpént rázta meg. A halálát követően szívszorító posztban búcsúzott től a Turay Ida Színház, ahol játsztott. A színház most pedig megható módon tiszteleg a színész emléke előtt, ugyanis egy emlékestet szerveznek. Erről a közösségi oldalukon közzétett posztban számoltak be, mint írták a február 6-ára tervezett emlékest bevételéből megalapítják a Babicsek Bernát díjat, melyet ezentúl minden évben egy 41 év alatti fiatal, tehetséges, zenész-színésznek fog odaítélni az erre a célra megválasztott kuratórium. “A díjjal emlékezni, tisztelegni szeretnénk színházunk szeretett művésze előtt.” – írták Facebook-oldalukon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes bejegyzés:

Az emlékest fellépői:

 • Paddy and the Rats,
 • Keresztes Ildikó,
 • Szulák Andrea,
 • Fehér Adrienn,
 • Frech’ Zoltán,
 • Bódi Barbara,
 • Pokorny Lia,
 • Détár Enikő,
 • Paor Lilla,
 • Szőke Laura,
 • Csere László,
 • Bozsó József,
 • Pásztor Máté,
 • Csondor Kata,
 • Kurkó J. Kristóf,
 • Borbély Krisztina és sokan mások.

Kiemelt kép: Babicsek Bernát – Forrás: Facebook