Haladékot kaptak a tanárok, december végéig még beoltathatják magukat azok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát.

Így be tudják fejezni az őszi félévet

Az RTL Klub Híradója szerint az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek. Eddig úgy volt, hogy december 15-ig kell legalább egy oltást megkapnia annak a tanárnak, aki eddig nem oltatta be magát.

Tüntetés Devecseren

A kereskedelmi tévé szerint Devecserben azért tüntettek, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan tanárokat. A városban hét pedagógus nem kérte a vakcinát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Több ezer tanár hiányozhat januártól

A becslések szerint komoly tanárhiány alakulhat ki januártól, akár a 3-5 ezer pedagógust tiltanának el szakmája gyakorlásától. Pontosabban küldenék őket egy éves fizetésnélküli szabadságra.

Vasárnap reggeli adatok

A világon 274 213 886 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 349 699 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 273 668 314 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 344 177 volt.

Lemondott egy brit politikus az ottani korlátozások miatt

Azonnali hatállyal lemondott Lord David Frost, a brit kormány Brexit-ügyi államtitkára. Frost a brit kormány az omikron koronavírus-változat terjedésének megfékezésére érvénybe léptetett – a kormányzó Konzervatív Párton belül általánosságban is rendkívüli ellenállással fogadott – korlátozásokkal indokolta távozását. A politikus szerint: meg kell tanulni együtt élni a koronavírussal.

Párizsban nem lesz tűzijáték

A párizsi önkormányzat közleményében azt írta, hogy “sajnálattal kell lemondanunk a Champs-Élysées-n december 31-re tervezett ünnepi rendezvényeket” – írja a The Guardian. A bejelentés összhangban volt a kormány tudományos tanácsadói által megfogalmazott új ajánlásokkal, amelyekkel az omikron variáns terjedését akarják megfékezni.

Címlapfotó: MTI/Vajda János