Egészen meglepő látványnak lehettek szemtanúi azok, akik a napokban a Városligetben jártak. A Néprajzi Múzeum melletti sétányon ugyanis senkitől és semmitől nem zavartatva, ruha nélkül sétálgatott egy férfi.

Nem zavartatta magát

Egészen meglepő látványnak lehettek szemtanúi azok, akik a napokban a Városligetben jártak. A Néprajzi Múzeum melletti sétányon ugyanis senkitől és semmitől nem zavartatva, ruha nélkül sétálgatott egy férfi. Az esetről még videó is készült. A szemtanúk az első sokk után értesítették a rendőrséget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Nem találták meg

„2023. október 12-én 22 óra 19 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett, miszerint egy férfi ruha nélkül sétál a Városligetben. A helyszínre kiérkező zuglói rendőrök a bejelentővel együtt átnézték a Városligetet, de a szóban forgó férfit nem találták meg. Egyéb rendőri intézkedés nem történt” – írta a rendőrség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elveszíthette a valóságérzetét

Csak találgatni lehet, hogy a férfit mi vezérelte és hogy hol hagyta el a ruháit, mert a videón jól látható, hogy egy fehér zokni, és a cipője az összes öltözéke, a pólóját pedig a kezében viszi. A Ripost megkérdezett egy pszichológust, aki azt mondta: a férfi elveszíthette a valóságérzetét és így nem is tudatosult benne, hogy mit tesz.

Botrány a Top Shopban

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy egészen elképesztő oka volt az érdi Top Shop bevásárlóközpont elleni bombafenyegetésnek. Kiderült, hogy egy 32 éves hajléktalan férfi azt követelte, hogy az általa szeretett, valójában általa zaklatott nő vigyen neki 30 ezer forintot, ha nem teszi meg, robbantani fog. Sok rendőrautó, mentő és tűzoltó is kivonult, a vásárlókat és az alkalmazottakat azonnal kiküldték az épületből. 

Saját telefonjáról hívta a rendőröket

Eleinte csak annyit lehetett tudni, hogy robbantással fenyegette meg a Top Shopot egy férfi. Akkor az egyik érdi Facebookos oldalon többen arról írtak, remélik egy olyan „idióta” volt, aki a saját telefonjáról hívta a rendőrséget, amikor fenyegetőzött. Tulajdonképpen igazuk lett.

Három helyen volt bombariadó

A fenyegetőt, a 32 éves Sz. Róbertet szinte azonnal elfogták, három nappal később, szerdán pedig el is ítélték. Az Érdi Járásbíróságon lefolytatott tárgyaláson kiderült, hogy a férfi a saját mobiljáról tárcsázta a 112-es segélyhívót, majd közölte a diszpécserrel, hogy bombát helyezett el a Top Shop bevásárlóközpont, egy hajléktalanszálló és a Vöröskereszt százhalombattai intézményének területén.

Fenyegetés

Sz. Róbert hozzátette, hogy amennyiben egy általa megnevezett nő, aki állítása szerint tönkretette az életét, nem jelenik meg, 30 ezer forinttal egy megjelölt helyen, akkor felrobbantja a bombákat a plázában.

180 embert érintett a férfi butasága

A veszélyhelyzet elhárítására a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a megjelölt helyszínekre, kiürítették azokat, az intézkedés 180 személyt érintett. Bombát a hatóság emberei egyik helyszínen sem találtak, a fenyegetőt viszont még aznap elfogták. A tárgyaláson a bombával fenyegető Sz. Róbert elismerte a cselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt a bíróság elfogadta a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: a Városliget – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu