Novák Katalin egy Facebook-videójában jelentette be, hogy meghosszabbítják az iskolai szünet alatt lejáró gyes, gyed és gyet jogosultságokat. Az intézkedésről a járvány harmadik hulláma és a nehézkes gyermekfelügyelet miatt döntöttek így.

Maradnak a juttatások

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy automatikusan meghosszabbítják a gyes, gyed és gyet jogosultságokat április 7-ig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a harmadik hullám

Novák Katalin kifejtette, hogy a járvány tomboló harmadik hulláma miatt az iskoláknak át kellett állniuk a digitális oktatásra, és az óvodák is zárva vannak, csak ügyeletet biztosítanak. Ez komoly megterhelést jelent a szülőknek, ezért döntöttek a juttatások meghosszabbítása mellett.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Automatikus hosszabbítás

Az új módosítás értelmében, azoknak, akiknek a tavaszi szünetben járna le a gyes, gyed és gyet jogosultsága, továbbra is megkapják a juttatást, mivel azokat automatikusan meghosszabbítják. A lejáró jogosultságokat április 7-éig hosszabbítják meg.

Segíteni akarnak

Novák Katalin azt mondja a videójában, hogy ezzel az intézkedéssel is segíteni szeretnének az érintett családoknak.

Rosszak a számok

A jogosultságok meghosszabbításáról azért is döntöttek így, mert egyre meredekebb számokat produkál a járvány harmadik hulláma. A szombati napon 9444 új fertőzöttet jelentettek, és 989-en kerültek lélegeztetőgépre.

163-an hunytak el

Szintén tragikus adat, hogy 163-an haltak bele a fertőzésbe egy nap alatt, így a regisztrált áldozatok száma 16 790-re emelkedett. Kórházakban egyébként 8897 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 989-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

Egyre többet oltanak

Ugyan adódtak problémák az oltással a szombati napon is, de az oltás folyamatosan zajlik, és már 1 293 414 pácienst be is oltottak már valamelyik vakcinával. 377 343-an pedig már a második oltásukat is megkapták.

Időseket és betegeket oltanak

A háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon is elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása zajlik. A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják az AstraZeneca vakcinájával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk Novák Katalin bejegyzését

Kiemelt kép: Részlet a videóból