Elment a rocklegenda, meghalt Benkő László. Zenésztársa Kóbor János megtörten nyilatkozott szerda reggel barátja haláláról.

Súlyos betegséggel küzdött

Gyászol az ország, gyászol az Omega. Szerda reggel jelentették be, hogy meghalt Benkő László. A zenész utolsó éveiben súlyos betegséggel küzdött.

Kóbor János összetört

Szerda reggel zenésztársa Kóbor János zokogva nyilatkozott az Omega együttes alapítójának haláláról.

Megindultak az áttétek

„A múlt hétig még azt hittük, hogy most van egy rosszabb fázis, de majd a kórházban rendbe jön. Amikor Laci egy pár nappal ezelőtt bekerült a kórházba, és ott a vizsgálatoknál kiderült, hogy valami brutális módon megindultak a ráknak az áttétjei… már nem volt valószínű, hogy kijön” – mondta a TV2-nek Kóbor János.

Mindig kijött a szorításból

„Ez a november ez nagyon nehéz volt neki, de mindig valahogy kijött a szorításból. Hiába reménykedtünk, az ember mindig abban bízik, hogy rendbe jönnek a dolgok” – mondta az énekes.

„Egy Benkő Laci nem tud meghalni”

„Ő is ebben bízott. Látszott rajta, hogy tervei voltak. Azt tudtuk, hogy koncertezni nem mostanában fogunk, de ő is várta az új dalainkat. Gondolni sem mertük, hogy ez lesz. Egy Benkő Laci nem tud meghalni” – mondta sírva Kóbor János.

Májrákot diagnosztizáltak

A 77 éves korában elhunyt zenész az elmúlt három évben sokat betegeskedett: 2017-ben májrákkal diagnosztizálták, de ebből még nagy küzdelem árán felépült, az idén viszont előbb júniusban került súlyos belső vérzéssel kórházba, majd július végén újra kórházi ápolásra szorult.

Augusztusban lett újra rosszul

A fia azt nyilatkozta a Borsnak, hogy a sok gyógyszer megviselte a szervezetét: „Bevérzett a gyomra, bevizesedett a tüdeje, most pedig a térdét is operálni kellett.” Augusztus 2-án az Omega menedzsmentje közleményben cáfolta a zenész haláláról terjedő híreket, és utána a zenész úgy tűnt, jobban van, november elején még azt nyilatkozta szeretne tavasszal újra fellépni a zenekarával.

Kiemelt kép: Benkó László és Kóbor János – montázs (Képek forrása: Facebook/Omega, Kiss Zoli és Konyha Miki, konyha.hu feltöltése)