Nem telik el óra úgy a magyar vasút életében, hogy ne kellene beszámolni késésekről, kimaradó járatokról, leszakadt vezetékekről, lerobbant vonatokról. Csütörtökön délelőtt eltört sínről adtak hírt; késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani. Megállíthatatlannak tűnik a MÁV kálváriája.

Az ég kék, a fű zöld…

Újabb nap, újabb csődhelyzet a Magyar Államvasutaknál. A Mávinform csütörtök délelőtt közölte: a Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között egy szakaszon várhatóan 11 óráig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok síntörés miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalon 20-40 perces késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lerobbant Siemens-mozdony

Alig telt el pedig néhány nap a legutóbbi nagy blama óta. Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta, hiába harangozta be a MÁV, nem jöttek be a Siemens-mozdonyok. A vasúttársaság, miután elindította az első szerelvényt, pár óra múlva már le is állt. Nem ez az első eset, hogy a MÁV teljes csődöt jelent, az elmúlt hetekben botrányos a Lázár János tárcája alá tartozó társaság működése.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

15 mozdonyt bérelnek

A legutóbb lerobbant mozdony egyike annak a tizenöt új mozdonynak, amelyet a MÁV bérel. A közösségi médiában olyan információk kezdtek terjedni, amely szerint az új mozdony 17 éves, 3 millió kilométer van benne, és már az első útján, a sajtóátadó után lerobbant Kőbánya-Kispesten.

Végre elindultak

„A Tokaj IC-n ajtóvezérlési hiba lépett fel Kőbánya-Kispest állomáson. A helyszínen elhárítottuk a hibát, és a szerelvény folytatta az útját. A Nyugati pályaudvarról 15:23-kor Záhony felé induló Nyírség-Kraszna InterCityben a tervezettnek megfelelően közlekedik” – írta később a MÁV.

Síntörés

Korábban számoltunk már be kigyulladt, füstölgő mozdonyokról, jelentős késésekről, és számtalan, az utasok idegeit borzoló esetről. Most pedig itt a legfrissebb: csütörtökön a Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között egy szakaszon várhatóan 11 óráig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok síntörés miatt.

Metróval, autóbusszal

Hozzátették azért, hogy a BKK elfogadja az érvényes vasúti jegyeket, bérleteket az M3-as metró Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán, és a 151-es autóbuszon Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest között.

Ez történik most

Azt is tudatták, hogy a helyreállításig az S50-es és az S21-es vonatok a Nyugati helyett Kőbánya-Kispestről indulnak, és csak odáig közlekednek. A Nyugatitól a Tokaj és a Nyírség InterCiy vonatokkal utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak. Esetenként a Cívis InterRégióval is utazhatnak, az is megáll Kőbánya alsón.

A változások

Közölték, Zugló megállóhelyen mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg a vonatok. A Nyugatiba 10:07-kor érkező Napfény InterCity (IC 717) csak Kőbánya-Kispestig közlekedett. A Nyugatiból 10:53-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 704) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik. A MÁV azt javasolta, hogy az M3-as metrót vegyék igénybe Kőbánya-Kispestig.

Ezek a járatok maradnak ki

Hozzátették végül, hogy nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról Monorra 9:38-kor induló S50-es vonat (2772). Az utasok a Cívis InterRégióval (6082) utazhatnak. Kőbánya alsón is megáll. És nem közlekedik a Monorról a Nyugati pályaudvarra 11:07-kor induló S50-es vonat (2735) sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció