Nem várt nehézségekbe ütközik a mai közlekedés a Nyugati pályaudvaron: kisiklott egy tartalékmozdony, és várhatóan hosszabb ideig tart majd, amíg helyreáll a rend. Aki arra jár, jobb, ha felkészül erre.

Kisiklott a mozdony

Kisiklott egy tartalékmozdony egy váltónál a Nyugati pályaudvaron csütörtökön délelőtt. A történtek miatt három vágányon szünetel a forgalom. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Növekedhet a menetidő

A Nyugati pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok menetideje 5-10, esetenként 10-15 perccel megnövekedhet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Forgalmi átszervezések

A torlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében az S21-es lajosmizsei és az S50-es monori vonatok csak Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek és onnan indulnak.

Monorra elutazhatunk

A Nyugatiból Monorra 11:08-kor induló S50-es vonat (2734) a teljes útvonalán közlekedik, a Nyugati pályaudvarról indul.

Plusz megálló az InterCity-járatoknak

A Nyíregyháza, Debrecen felőli, illetve felé közlekedő Tokaj és Nyírség InterCity-k Kőbánya alsó megállóhelyen is megállnak. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó szakaszon felármentesen vehetők igénybe.

Kisiklott tehervonat

A Budapestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy  kisiklott egy tehervonat egyik kocsija Miskolc és Nyékládháza között, a több napig tartó helyreállítás alatt egy vágányon szünetelt a forgalom.

Nem vette észre

A vagon kisiklását a mozdonyvezető valószínűleg nem észlelte, ezért öt és fél kilométeren mintegy kilencezer betonaljat, útátjárók burkolati elemeit és Nyékládházán egy váltót rongált meg a szerelvényben tovább haladó, de a sínek mellett futó kocsi. 

Nem ért célba

Szintén írtunk arról, hogy két sínpár között landolt az egyik elővárosi vonat tavaly májusban. A kisiklott szerelvényen senki sem sérült meg. A baleset miatt jelentősen változott a MÁV menetrendje.

Két sínpár közé került

Fotó: BPK

Felborult egy tehervonat Rákospalotán

2021 nyarán Rákospalota-Újpest állomáson egy tehervonat egy kocsija Dunakeszi felé kihaladás közben a váltókörzetben kisiklott és oldalára borult. A tehervonat timföldet szállított. A balesetet feltehetően az okozta, hogy szerelvény elején átment a váltón, a hátulja meg ment tovább a szélső jobb oldali sínen. A felborult vagon a vonat 18. kocsija volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kisiklott egy mozdony a Nyugati pályaudvaron. Fotó: Mávinform.