Koronavírus miatt bezárták Dunakeszin a katolikus iskolát és a katolikus óvodát. Nemrég ebben az iskolában halt meg egy pedagógus koronavírusban, most ismét nagy a baj, egyre többen érintettek valamilyen formában a járványban. Friss információk szerint országosan 159 óvodában van rendkívüli szünet a járvány miatt, és 250 iskolában rendeltek el digitális oktatást. Hétfőn jelentették be, hogy lezárták az általános iskolát Nagykovácsiban is.

Online oktatás

A hétfői síszünet után online tanításra áll át a dunakeszi katolikus iskola. Erről már értesítettték a szülőket. A tervek szerint a jövő héten online tanítanak majd a dunakeszi katolikus iskolában – írja a Dunakeszipost.hu.

A gyerekek 90 százaléka érintett

A szülőknek küldött levélben arról van szó, hogy az osztályokban a tanulók 90 százaléka, a tanárok 70 százaléka valamilyen formában érintett a járványban, azaz nem feltétlenül betegek, de karanténban kell legyenek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Meghalt egy pedagógus

Az iskolában azért is lehetnek óvatosak mert egy nevelőjük novemberben meghalt a vírus következtében. Erről így számoltunk be: Meghalt a dunakeszi katolikus iskola egyik tanára, a pedagógus koronavírus-fertőzött volt

Az óvodát is bezárják

Közben újabb nevelési intézményt zárnak be a vírus miatt Dunakeszin. Rendkívüli szünetet rendeltek el február 22 – 26. között a dunakeszi katolikus óvodában.

Nincs elég óvónő

Úgy tudjuk a szünetet azért rendelték el, mert nincs elég óvónő a katolikus óvodában. Az Oktatási Hivatal szinte azonnal jóváhagyta az óvoda erre vonatkozó kérelmét. A katolikus iskola után az óvodában is a járvánnyal indokolták a lépést.

Nagykovácsiban is lezárták az iskolát

Február 23. keddtől, elrendelik a digitális oktatást a betegség megjelenése és a magas számú hiányzás miatt. Hogy meddig, erről még később adnak tájékoztatást. Mivel tudható, hogy az új variáns fertőzőbb, mint a korábbi, ezért az eddigieknél is fontosabb, hogy lankadatlanul tartsuk be a koronavírus elleni védekezés előírásait – írja a közösségi-oldalán Nagykovácsi polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin

250 iskolában rendeltek el digitális oktatást

Hétfő délutáni információk szerint országosan 159 óvodában van rendkívüli szünet a járvány miatt, és 250 iskolában rendeltek el digitális oktatást, jellemzően egy-egy osztályban, csoportban, közölte a 444.hu megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Duplájára nőtt

A portálnak legutóbb a február 8-i adatot árulta el Maruzsa Zoltán államtitkár: aznap 73 óvodában volt rendkívüli szünet, és 115 iskolában digitális oktatás, szintén egy-egy osztályban. Ez azt jelenti, hogy két hét alatt duplájára nőtt azoknak az intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett, ez pedig jól mutatja a harmadik hullám felfutását.

Ne válogassanak a védőoltások között

Müller Cecília hétfőn arról beszélt, hogy ne válogassanak a magyarok a védőoltások között, ami van, azt adassák be. Az országos tisztifőorvos szerint mindegyik vakcina hatásos, aki arról is beszélt, hogy megérkezett Magyarországra a 3. hullám.

Sikeres a Pfizer-vakcina

Izraeli adatokból az derül ki, hogy a Pfizer és a BioNTech közös vakcinája nemcsak a lebetegedést, de a koronavírus átadását is meggátolja – írja a Bloombergre hivatkozva a 24.hu. Ez azért nagyon jó hír, mert jelentősen lassíthatja a járvány terjedését az, ha a beoltottakat nemcsak a betegségtől védi meg a vakcina, hanem attól is, hogy tünetmentesen továbbadhassák a vírust. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép forrása: MTI/Balázs Attila