Pénteken hajnalban balesetet szenvedett egy kirándulóhajó Komáromnál, a Dunán. Egy Vikingről va szó. Ez olyan hajó, mint amilyen tragédiát okozott Budapesten 2019-ben.

Komáromnál

A Viking nevű kirándulóhajó egy vasúti híd pillérének ütközött Szlovákiában a Dunán. Először 7 sérültről tudtak, majd a számuk 11-re nőtt – írja a parameter.sk.

Emberek a kórházban

8 embert kórházba vittek. Alena Krčová mentőszóvivő a TASR-rel közölte, hogy mindenki eszméleténél volt, többségében felszíni sérülésekről van szó, de volt, aki nyaki vagy hátfájdalmakra panaszkodott, két személy pedig zúzódásokat szenvedett a mellkasán.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mások is kórházba kerültek

A szóvivő szerint további sérültek a saját lábukon mentek kórházba. A balesetet követően a hajó a komáromi állami kikötőbe úszott.

A kikötőben

Az eleje komolyan megsérült

A járműnek jól láthatóan megsérült az eleje, valamint a radarja. Az illetékesek jelenleg is vizsgálják a kár mértékét. A minisztérium szerint sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a folyóba.

Rosszul lehetett a kapitány

A baleset oka vélhetően a kapitánynál hirtelen fellépő egészségügyi probléma volt, pontosabbat viszont csak a vizsgálat lezárását követően tudnak mondani.

Hasonló hajó okozott tragédiát Budapesten

A Viking flottájának egy másik kirándulóhajója, a Viking Sigyn ütközött 2019-ben a magyar Hableány sétahajóval Budapesten, a Dunán. Akkor 28-an haltak meg.

Magyarországon már bíróságon az ügy

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán (2019).