Baleset történt Budakalásznál kedd délután, ezért néhány perces késésekre kell számítani a vonalon. Szeptemberben is gázolt a H5-ös Hév: akkor egy 16 éves fiatalt ütött el.

Késésekre kell számítani

A H5-ös HÉV vonalán egy embert gázolt el a szerelvény. A baleset miatt a szerelvények Békásmegyer és Budakalász között egy vágányon közlekednek. Budakalászon és Békásmegyeren a Batthyány téri irányába tartó járatok peronján lehet felszállni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szeptemberben egy fiatalt gázolt el

Ahogy arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, még szeptember 15-én egy 16 éves fiatalt elütött a H5-ös HÉV. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után az egyik szemtanú ezt írta a Facebookon: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”.

Életveszélyes állapotban volt

Matyi a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csípősérülést szenvedett, úgy tudni a bokája is eltört.

Felébredt a kómából

A Pomáznál történt baleset sérültjéért az orvosok mindent elkövettek és a jelek szerint ezúttal sikerrel jártak. “Szerencsére már ott tartunk, hogy felébredt a kómából, és egyre jobb az állapota. Továbbra is intenzív osztályon kezelik, de láthatóan érti, hogy hol van. Beszélni még nem tud, mert tubus van a szájában, ezért a baleset körülményeiről sem tudtuk még megkérdezni” – mondta a Borsnak a fiú édesapja.

Hétórás műtét

“Szeretnénk tudni, hogy mire emlékszik, de most az a legfontosabb, hogy mielőbb felépüljön. Az első három nap volt a kritikus, az orvosok pedig folyamatosan tájékoztattak bennünket. A kezelés egy hétórás műtéttel kezdődött, melyet további sikeres beavatkozások követtek” – mondta a férfi.

Károsodott a feje

Az édesapa azt mondta, hogy a fiúnak a combját és a csípőjét érték a legsúlyosabb sérülések. A feje is károsodott, de azt nem kellett operálni. Lélegeztették, és több infúziót is kapott. A mesterséges kómából több lépésben ébresztették fel, szerencsére jól reagált a szervezete a beavatkozásokra.

Helyszíni felvétel a mentésről

Forrás: Tűzoltóság-Pomáz

Baleset történt

„Azt egyértelműen kimondhatjuk, hogy egy egyszerű baleset történt, Matyi sajnos figyelmetlen volt, mert megszokásból közlekedett” – reagált a férfi azokra a Facebookon is megjelent találgatásokra, melyek szerint a fia öngyilkossági kísérletet követett el.

Hosszú az út a gyógyuláshoz

Zsolt arról is beszélt, hogy Matyinak két testvére van, akik már nagyon várják haza. A teljes felépülésre még várni kell, a kórházi ellátás után egy hosszabb rehabilitáció következik. A diák balesete után egyébként a gimnáziumban komolyabban elbeszélgettek a gyerekekkel arról, hogy a közlekedés során körültekintően kell viselkedni, illetve zenét sem szabad olyan hangerővel hallgatni, hogy az meggátolja a biztonságos tájékozódást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció