Nem tudni pontosan, mi lesz a folytatás, de június 21-től már nincs olyan cég, hogy Norbi Update. Erről a cég közgyűlése döntött, de valóságban csak a két főrészvényes, Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka. Amióta visszavonult szinte minden nap nyilatkozik. Bár most még azt sem, mert éppen Horvátországban nyaral.

Felszámolás, büntetés

Schobert Norbert vállalkozásának a lendülete megtört, likviditási, logisztikai problémák léptek fel, kértek ellene végrehajtást, üzleteket kellett bezárniuk, majd a Gazdasági Versenyhivatal is büntetett. Úgy tűnik, a cég pénzügyi stabilitásával is gond van, hiszen a kirótt bírságot sem egyenlítették ki.

Szigetszentmiklósi cég kérte a felszámolást

A Blikk birtokába jutott egy irat, amelyben egy, a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel üzleti kapcsolatban lévő, szigetszentmiklósi székhelyű cég jogi képviselője felszámolási kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának a vállalkozás ellen, mert még a jelentős összegű tartozásuk fizetési felszólítását tartalmazó levelét sem tudták kézbesíteni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A feljelentő cég nem jelentkezik

A felszámolási kérelmet egyébként egy, a pékségek számára különböző alapanyagokat gyártó, 12 éve alapított cég nevében adta be egy ügyvédi iroda. Ám ezzel kapcsolatban több információ nem derült ki, ugyanis a szigetszentmiklósi cég jogi képviselője, sem pedig a cég nem adott tájékoztatást. – írta meg a Blikk.

Nincs kapcsolata céggel

„A Norbi Update nincs üzleti kapcsolatban ezzel a céggel, a könyvelésen befogadott számlája ennek a cégnek nincs, éppen ezért fizetési felszólítás sem érkezhetett. Sőt, a cégbíróságtól sem kaptunk semmilyen iratot ez ügyben” – jelentette ki az üzletember, aki azt állította, az egyik beszállítójuk állt kapcsolatban a felszámolást kérelmező vállalkozása.

Közben megváltozott Norbi cégének a profilja

„Május 31-én tartottak egy közgyűlést, amelyen erről döntöttek. A közgyűlési jegyzőkönyv szerint aznap a cégnek még 505 részvényese volt, de közülük csak a két főrészvényes, Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka volt személyesen jelen. És mivel nekik többségük van, a közgyűlés így határozatképes volt. Ezen a cég nevének megváltoztatásáról is döntöttek, amelynek indoklása szerint átszervezik a gazdasági tevékenységüket. A vállalat a fő tevékenysége, vezetője és fő tulajdonosai azonban nem változtak. A cégbíróság június 21-i végzésében május 31-i hatállyal változtatta meg a társaság nevét” – magyarázta Tóth Levente, a Bank360.hu munkatársa.

A Buda Cash-ügynél jött az összeomlás

Hiába szárnyat Norbi biznisze, még a tőzsdére is eljutott, de jött a 2015-ös Buda Cash-ügy, amibe aztán belebukott a fitneszguru: „Mit tehetek én a Buda Cash ügyeiről? Semmit! Mégis erkölcsileg és anyagilag lenullázott. Az összeomlás után a nulláról kellett felállnom” – mesélte egy cikkben az Indexnek. Ebben azt is elismerte, hogy cégének közel 200 millió forintos tartozása van.

És akkor jött a GVH

Schobert Norbi elmagyarázta, hogy még innen is vissza tudná hozni a céget, ha szabadon beszélhetne, szabadon végezhetné reklámtevékenységét, készíthetne élő videókat a közösségi oldalakon. Ilyen szigorú szabályozás mellett viszont úgy érzi, elvesztette a versenyelőnyét a nemzetközi konkurenciával szemben, ami a személyes márkájának, a Norbi-jelenségnek az összekapcsolása volt a saját termékeivel.

Nincs bizonyíték, mégis el van ítélve

„Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy én ölhettem meg valakit. Ezt nem tudják igazolni, nincsen nyom, nincs videófelvétel, rendőrségi bizonyíték sincs, ügyészségi, bírósági per sincs, de el vagyok ítélve”

A jövőre fókuszál

Norbi már kizárólag a jövőre fókuszál: szeptembertől a korosztályának tart aerobikórákat, illetve hirdeti tovább az egészséges életmód fontosságát.

Horvátországban nyaral

A cég átalakítással kapcsolatban Schobert Norbert semmit nem mondott. Annyit közölt csak, hogy éppen Horvátországban nyaral és hagyják most pihenni.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: RTL