A Lidl Magyarország a mai naptól jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb vajak árát. Az intézkedésnek köszönhetően az érintett termékek 21, illetve 25 százalékkal olcsóbban érhetők el a Lidl áruházakban, ami a fogyasztók számára jelentős megtakarítást eredményezhet – derül ki az áruházlánc közleményéből.

Csökkeni kezd a tej ára

Mint ahogy azt mi is megírtuk, az utóbbi napokban jelentős változás ment végbe a nemzetközi tejpiacon. A nagyobb mennyiségben előállított nyerstej miatt egyrészt megnőtt a kínálat, ami a nyerstej árának csökkenéséhez vezetett. Másrészt januárban számos beszállítói szerződés lejárt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alacsony beszerzési ár

Az ALDI Magyarország alacsonyabb beszerzési árakat ért el, ezért február 6.-tól jelentősen, 20%-kal csökkentette a két legnépszerűbb, nemzetközi beszerzésű, 82%-os Desira és Milfina saját márkás vaj árát, így ezek 1199 forint helyett ezentúl 959 forintba kerülnek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Olcsóbb lesz a vaj

Ugyancsak csökkentette az áruházlánc a magyar beszerzésű, 60%-os zsírtartalmú, 100 grammos saját márkás Kokárdás vaj árát, ami 479 forint helyett mostantól 383 forintba kerül.

Sokan vásárolják

Ez a három népszerű saját márkás ALDI-termék adja az áruházlánc teljes vajforgalmának több mint felét, így a vásárlók a legkedveltebb vajakat már valamennyi ALDI-üzletben jelentősen olcsóbban tudják beszerezni.

20 százalékos csökkentés

A legnépszerűbb saját márkás vajak árát tehát 20%-kal csökkentették, ami nem egyszeri akció, hanem tartós árcsökkentés és az alacsonyabb beszerzési árelőnyüket azonnal továbbadják vásárlóknak. Mint írják: A cég keresi a lehetőséget, hogy még több magyar és nemzetközi vajtermék esetében lejjebb vigyék az árakat. 

A Lidl is csökkent az árain

A Lidl Magyarország folyamatosan figyelemmel kíséri a fogyasztói igényeket, valamint a piaci változásokat, és ennek eredményeként született meg a döntés, hogy több áruért is kevesebbet kell fizetni a mai naptól.

A vajak lesznek olcsóbbak

Eszerint 2023. február 8-tól a 250 gramm kiszerelésű 82%-os zsírtartalmú Pilos vaj, valamint a szintén 250 grammos, 80%-os zsírtartalmú sózott Pilos vaj árait 25 százalékkal csökkentette. Ezek a termékek az eddigi 1199 forintos ár helyett mától 899 forintért vásárolhatók meg. Továbbá az áruházlánc szintén csökkentette a hazai, 100 grammos Mizo vaj árát is, ami az eddigi 479 forintról 379 forintra mérséklődött, vagyis közel 21%-kal kevesebbet kell érte fizetni.

További árcsökkenés várható

„Működésünk egyik legfontosabb pillére, hogy – a frissesség és minőség mellett – a legjobb árakat biztosítsuk a magyar emberek számára, akik egyre inkább megnézik, hogy mire és mennyit költenek. A három tartósan árcsökkentett vaj, ami az elmúlt negyedév során egyébként a teljes vajforgalmunk több mint 60 százalékát tette ki, egyértelmű segítséget jelent majd a fogyasztóknak a mindennapi bevásárlásban. Célunk azonban, hogy az elkövetkező hónapokban további árcsökkenést, kedvezményeket tudjunk biztosítani vásárlóinknak minél több árukategória esetében” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Már nem dobják be hozzánk a Lidl újságot

Az áruházlánc legutóbb az akciós újságok háztartásokba történő szórásának megszüntetésével mérsékelte papírfelhasználását, és az így megtakarított összeget is a hétről hétre megújuló akciós termékek számának kibővítésére fordítja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció/Archív