Korda György és Balázs Klári eladták szeretett otthonukat a 2. kerületben álló Korda-villát. Eddig nem árulták el, hogy tulajdonképpen miért is váltak meg tőle, de vasárnap este az ATV Naplójában Gyuri bácsi elkotyogta a tervét. A szakértői vélemények figyelembevételével az a kép rajzolódik ki, hogy a Korda-házaspár okos ingatlanüzletet csinált, rengeteg pénzt kereshettek és talán még vissza is mennek majd a villába lakni.

Eladták a Korda-villát

A múlt héten derült ki, hogy a Korda-házaspár még az év elején túladott a szeretett Korda-villán. A Szikla utcai 22 szobás épületet szállóként üzemeltették és tavaly decemberben 780 millió forintért hirdették meg. A 2. kerületi villa 32 évvel ezelőtt épült, 2017-ben esett át egy nagyobb renováláson, amibe a házaspár akkori elmondása szerint szinte minden pénzét beleölte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tartozik senkire

“Igen, már idén januárban eladtuk a villánkat és nem vertük nagy dobra, mert úgy gondoltuk, hogy ez nem tartozik senki másra. Most is teljes mértékben tiszteletben tartjuk az adásvételi szerződésben foglaltakat így semmilyen információt nem szeretnék kiadni az ügyben” – mondta Klárika pár napja a Blikknek. Azt azért elárulta, miért kényszerültek férjével erre a nehéz döntésre.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Magas volt a gázszámlájuk

„A mostani rezsiárakból is tudjuk, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. Elmondom, hogy a rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 ezer forint volt a gázszámlánk, ami ki tudja most mennyi lenne” – tette hozzá Klárika

Luxuslakások lesznek benne

A legendás épületet a jelek szerint egy ingatlanfejlesztő vette meg, és luxus-társasházat alakít ki benne – szúrta ki a Pénzcentrum. A “Villa Provence” néven futó projekt keretein belül ötféle lakást hirdetnek most a legnagyobb hazai ingatlanos portálon – a hirdetés szövege szerint összesen 7 különálló lakás lesz az épületben.

Egy év múlva lesz kész

A beruházás idén ősszel indul, és a hirdetések szerint jövő augusztusra lesznek beköltözhető állapotban az ingatlanok, minden lakás BB energiaosztályú lesz, és kialakítanak egy közös használatú wellnessrészleget is medencével, szaunával, sószobával. A parkolószintről különbejáratú lifttel, vagy a lépcsőházon keresztül lehet majd a lakásokhoz eljutni.

Jelentősen átalakítják

„Az épületet szerkezeti szintig visszabontjuk, és új falazat, elektromos hálózat lesz, benne új fűtés rendszerrel, hőszivattyúval mennyezeti hő- és hűtésleadókkal. Természetesen a fali-, és a padló burkolatok, a homlokzati és a belső nyílászárók, valamint a tetőszerkezet és a tetőhéjalás is megújul. A lakásokhoz okos-otthon előkészítés készül” – írta a beruházó.

Nem adták drágán

Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője elmondta, hogy a Korda-villa 780 millió forintos ára az 1500 négyzetméteres alapterülethez képest egyáltalán nem számít magasnak. Szerinte üzleti szempontból jó döntés, hogy egy nagy alapterületű házból több, kisebb lakást alakítanak ki, majd teljes felújítás után értékesítik azokat, miután a kisebb alapterületre jelentősen nagyobb a kereslet.

Nem minden lakást hirdettek meg

A szakértő hozzátette, a 7 lakásosra tervezett házban 5 lakás hirdetése szerepel, amelyek együttes alapterülete 600 négyzetméter, de feltételezhető, hogy a teljes átalakítás után a 7 lakás teljes nettó alapterülete a 900 négyzetmétert is elérheti. Vagyis úgy tűnik, nem minden lakást hirdetnek meg.

Óriási profit

Az elemző azt is elmondta, ha a mai új lakások kivitelezési költségeit vesszük alapul, akkor a vételáron felül akár az 1 milliárd forintot is elérheti a teljes rekonstrukció költsége, ugyanakkor, ha 3 millió forintos négyzetméteráron sikerül értékesíteni a 900 négyzetméternyi lakást, az 1,8 milliárd forint teljes bekerülési költségből végül 2,7 milliárd forintnyi bevétel származhat, ami 50 százalékos hozamnak felel meg.

Korda György visszaköltözne a felújítás után

Korda György vasárnap este az ATV Heti Napló című műsorában elmondta, az a terve, hogy a felújítás után lehet, hogy visszaköltözik a felújított Korda-villa egyik lakásába. Az énekes nem tagadja, hogy ez már a tizedik költözésük. A Korda házaspárnak korábban Törökbálinton volt egy impozáns háza, amelyet Kóbor János vásárolt meg tőlük. Az Omega frontembere haláláig élt ott, jelenleg családja lakja. Kordáék innen, a Velencei-tóhoz költöztek. 2016-ban a házaspár azzal magyarázta az újabb ingatlancserét, hogy messze vannak Budapesttől és megterhelő számukra a napi ingázás. A házat egy üzletember vásárolta meg, aki hosszú ideje szerette volna megszerezni az ingatlant, amelyet számos tévéműsorból ismert. Klárika akkor azt mondta, már másnap csomagolt, úgy érezte, jó kezekbe került a házuk.

Jó üzletember Gyuri bácsi és Klárika

Kordáékról sokan tudják, hogy ügyesen bizniszelnek és több évtizedes pályafutásuk során jelentős ingatlanvagyont halmoztak fel. Ennek egyik ékköve a Korda-villa volt, amit a mai napig az otthonának tart Gyuri bácsi. Könnyen elképzelhető, hogy Klárika azért nem beszél az adásvételi szerződés részleteiről, mert ezzel is egy újabb bombaüzletet csinálnak: keresnek néhány százmilliót, közben felújítják a házukat, amelynek egy kisebb részébe majd visszaköltöznek. Ettől mindenesetre egyáltalán nem zárkózott el Gyuri bácsi, ha pedig így tesznek legalább olyan jó üzletemberek, mint amilyen jó énekesek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Korda György és Balázs Klári – Forrás: bud.hu