Lidl Plus néven egy új applikációval jelenik meg a brit piacon szeptembertől a német diszkontlánc. Ha beválik, Magyarországra is megérkezhet az új szolgáltatás.

Rendszeres kedvezményeket biztosító mobilapplikációt vetett be a Lidl a brit piacon. Az app segítségével a vásárlók folyamatosan értesülhetnek az aktuális ajánlatokról és többek között digitálisan is tárolhatják a számláikat.

Hoppá! Valami történt a Lidl-nél, szétrobbant fákat láttak a parkolóban

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A boltlánc mobilappja, először Írországban debütált, hetente különböző kedvezményre jogosító kuponokat ad a felhasználóknak, amiket aktiválni kell használat előtt. Az első vásárlás árából 5 fontot, azaz közel 2 ezer forintot engednek el, a fizetésnél pedig be lehet szkennelni az appban tárolt digitális kártyát és beváltani a kedvezményeket adó kuponokat.

A német diszkontláncok, a Lidl és az Aldi komoly kihívást jelentenek brit versenytáraiknak, például a Tesco-nak, ahol tavasszal piros buborékokkal jelölték meg azokat a termékeket, amelyek biztosan olcsóbbak az Aldiban kapható társaiknál.

Bár az applikáció már egy digitális szolgáltatás, a Lidlnél az online vásárlás azonban egyelőre nem érhető el. Klaus Gehrig, a Lidlt és a Kauflandot birtokló cég, a Schwarz-csoport vezetője még 2019-ben egy konferencián azt mondta, hogy a Lidl nem kíván agresszívan belépni az online kiskereskedelmi piacra – írja a Napi.hu.

„Már van tapasztalatuk az online élelmiszer-házhozszállításban, azonban ennek kiépítése és üzemeltetése rendkívül költséges” – mondta a cégvezető. Gehrig szerint a Lidl soha nem lesz egy Amazon vagy Alibaba és nem is gondolja úgy, hogy egy-egy új üzleti szegmensben mindig az elsőnek kell lenni.

Nemrég írtuk: Hatalmas raktárközpontot épít a Lidl az agglomerációban, Ecseren

Időközben több konkurens, így például a brit Aldi-leány már lépett – a boltlánc a Deliveroo futárcéggel társult élelmiszerek házhoz szállítására Nagy-Britanniában, felismerve, hogy a koronavírus-járvány miatt felpörgött szolgáltatás vélhetően továbbra is népszerű marad.

Az áruházlánc az indulásnál 150 alapvető terméket kínált a vevőknek, amelyeket a Deliveroo mobiltelefonos alkalmazásának segítségével lehet megrendelni, és 30 percen belül megérkezik. 

A koronavírus-járvány Magyarországon is megdobta az online forgalmat. A hivatalos KSH-adatok szerint az idei első félévben az internetes és csomagküldő kiskereskedelmi forgalom 49,5 százalékkal emelkedett.

Az online boltot működtető magyar boltláncoknál jelentős forgalomnövekedést generált a járványhelyzet. Pártos Zsolt, a magyar Tesco első embere a Napi.hu-nak azt mondta: jelentősen nőtt az érdeklődés az online bevásárlási szolgáltatás iránt.

KIemelt kép: Lidl Budaörs – Fotó: BPK