A csütörtök délutáni vihar nem csak Budapest belvárosában pakolt le, de Dunaharaszti is kapott az égi áldásból, sőt úgy tűnik egy villámcsapás is érte a települést a Lidl parkolójánál, ahol valósággal szétrobbant fákat láttak.

Heves csapadékképződéssel járó zivatarcella alakult ki csütörtök délután Budapest belvárosa és a dél-pesti agglomeráció felett.

Az Időkép előrejelzése korábban azt írta, csütörtökön egy hidegfront előterében erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, így a napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Heves zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadás, nagyobb méretű jég és szélvihar kíséretében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Budapesten és a déli agglomerációban is történt, a viharos zivatar jégesővel kísérve halad és egyes helyeken nagyon sok csapadék esett.

A dunaharaszti facebookozók fotóin jól látszik, hogy az egyik vasúti aluljárót teljesen elöntötte a víz, a Lidl parkolójában pedig kidőlt – állítólag kiégett – valósággal szétrobbant fákat látnak, ez villámcsapásra utal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss radarfelvételen jól látszik, hogy csütörtökön 15:40-kor két, pirossal jelzett zivatarcella alakult ki. Az egyik a belváros, a másik nagyjából Dunaharaszti felett.

Legutóbb két hete csapott le a vihar a fővárosra és az agglomerációra. Akkor a budai oldal kapott, elmosta a vihar a Telki-Páty közötti utat, pincéket, garázsokat öntött el a villámárvíz.

Útépítők dolgoznak az elmosott Telki út helyreállításán Páty határában – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Képek: Vihar Dunaharasztiban – Forrás: Facebook – Köszönjük a felvételek készítőinek, hogy képeikkel segítik mások hiteles tájékoztatását!