Megműtötték Eszenyi Enikőt, emiatt elmarad a szombatra tervezett premier a Játékszínben. A színésznő szerdán, a fotóspróbán esett el a színpadon, mentő vitte kórházba. Ez lett volna Eszenyi Enikő nagy visszatérése, miután 3 évvel ezelőtt a Vígszínház társulata csaknem elzavarta az akkori igazgatónőt, mert nem bírták elviselni a stílusát. 

Baleset érte Eszenyi Enikőt

Mint arról beszámoltunk, a Játékszín Csodálatos vagy, Júlia! című előadásának fotóspróbáján baleset érte Eszenyi Enikőt a színpadon. Kollégái mentőt hívtak, akik a helyszínen ugyan ellátták a színésznőt, aztán azonnal kórházba szállították.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elesett a színpadon

Épp egy nyaralós jelenetet próbáltak, amelyben Eszenyi Enikő egy teniszütőt lóbált, majd véletlenül elesett, éppen a csuklójára. A fotósok először azt hitték, hogy ez a jelenet része, majd Eszenyi Enikő párszor elmondta, hogy „eltört a kezem”, majd jelezte, hogy „álljunk le”. Ekkor vált világossá, hogy ami a színpadon zajlik, az nem az előadás része. A függönyt leengedték.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hazaküldték a színészeket

A baleset után még folytatódott a próba egy kis ideig. Aztán dél körül minden színészt hazaküldtek, és azt mondták nekik, telefonon értesítik majd őket a továbbiakról. Szerdán még kétséges volt, hogy a szombati premiert meg tudják-e tartani. 

Megműtötték

Azonban a színház pénteki közleményéből kiderült, hogy Eszenyi Enikő csuklója szilánkosra tört, ezért még szerdán este megműtötték.

Ezt írta a színház

„Eszenyi Enikő szilánkos csuklótörést szenvedett, sérülését szerda este operációval állították helyre. Állapota kielégítő, ám a február 25-re tervezett, Szikora János rendezésében készülő Csodálatos vagy, Júlia! bemutatóját nem tartják meg a hétvégén” – közölte a Játékszín.

Május 6-án lesz a premier

Mivel a darabot 25-én mutatták volna be, a váratlan baleset miatt műsorváltozást jelentett be a színház. A Csodálatos vagy, Júlia! című bemutató meghirdetett előadásait Eszenyi Enikő balesete miatt elhalasztják, a premier új időpontja május 6. lesz.

3 éve nem játszott Budapesten

Miután csaknem három évvel ezelőtt Eszenyi botrányos körülmények között távozott a Vígszínházból, mostanáig nem kapott lehetőséget fővárosi teátrumban, de ezzel a darabbal Budapesten is visszatért volna a színpadra. 

Összefogtak ellene a színészek

Ahogyan azt a BudaPestkörnyeke.hu is többször megírta, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a Vígszínház társulatának akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. Ezután Eszenyi Enikő visszavonta a színházigazgatói pályázatát és a szintén pályázó Rudolf Péter lett a Vígszínház igazgatója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halász Judit is szót emelt

A Vígszínház tagjaival együtt Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt. Bár már az ügy lezárult, de ennek ellenére a színésznő soha többé nem akar együtt dolgozni egykori igazgatójával – erről pár hete egy interjúban beszélt.

Kiemelt kép: Eszenyi Enikő – Forrás: RTL