Leugorhatott a budapesti Mammut áruház negyedik emeletéről egy 70 éves nő szerda délután. A szemtanúk szerint szörnyű látvány volt. A tragédia után nem zárták le a plázát, a boltok zavartalanul szolgálták ki a vevőket, miután a holttest köré a rendőrök egy sátrat húztak.

Tragédia a Mammutban

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szerdán leugrott egy nő a Mammut 2 negyedik emeletéről. A 70 éves áldozat a helyszínen meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem zárták le a plázát

A tragédia után az üzletházat nem zárták le, a holttest elkerítését és rendőrségi sátorral való letakarását követően a boltok zavartalanul folytathatták a vásárlók kiszolgálását. A vásárlók többségének fel sem tűnt, hogy tőlük néhány méterre egy halott asszony teste fekszik a padlón.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megszólalt a szemtanú

„A hölgy egyszerűen átmászott a korláton, és lezuhant. Esélye sem volt a túlélésre. Nem mondott semmit, legalábbis én nem hallottam, hogy megszólalt volna” – mondta az egyik szemtanú.

Tompa puffanás

„Én csak egy tompa puffanást hallottam, amikor a test becsapódott. Persze rögtön megnéztem, mi történt. Bár ne tettem volna! Szegény néni végtagjai teljesen kicsavarodtak. Egykönnyen nem felejtem el a látottakat!”– magyarázta az egyik üzlet eladója.

Nem nyilatkoznak

A Bors felkereste a Mammut üzemeltetését az eset kapcsán, de a cég nem válaszolt.  Személyes megkereséskor ugyancsak elzárkóztak a nyilatkozattételtől, így többek között arra a kérdésre sem adtak választ, hogy terveznek-e valamilyen óvintézkedést azért, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő tragédiák.

Az 5. tragédia

Az elmúlt 12 évben a szerdai eset az ötödik ilyen jellegű tragédia ebben a bevásárlóközpontban. 2010-ben szörnyethalt egy 20 éves fiú, aki a Mammut 1 mozijából kijövet vetette magát az áruház harmadik emeletéről a mélybe.

Moziból jött ki

A férfi a Narnia 3 című filmet nézte a Mammut 1. moziban, majd előzmény nélkül nekirontott a mozivászonnak az előadás közben. Akkor az egyik dolgozó szerint a húsz éves fiú azt kiabálta: „irány az idegenlégió”.

A mélybe vetette magát

A fiút próbálták megnyugtatni. Amikor úgy tűnt, ez sikerült, átsétált a bevásárlóközpont másik épületébe, és feltehetőleg a Libri könyvesbolt előtt vetette le a magát a mélybe.

2015-ben egy idős nő ugrott ki

2015-ben egy idősebb hölgy ugrott ki szintén a Mammut legfelső emeletéről. A hölgyről annyit lehetett tudni, hogy egykor táncosnő volt. Az áldozat lerakta a földre a táskáját és úgy ugrott a mélybe. Az asszony a helyszínen meghalt, úgy tudjuk az egyik országos tévé vezetőjének vezetőnek volt az édesanyja.

2017-ben is meghalt egy férfi a Mammutban

2017-ben szintén kiugrott egy férfi a Mammut egyik emeletéről. Akkor egy szemtanú azt mesélte, hogy teljesen váratlanul ugrott a mélybe. Az áldozat, egy 37 év körüli, jólszituált férfi volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Mammut 2 bevásárlóközpont – Fotó: BPK-montázs