A DNS-e alapján azonosította a rendőrség azt férfit, akinek a holttestét augusztus 30-án találták meg a Dunában, a Szabadság hídnál. Az augusztus 27-én eltűnt férfi családja biztos abban, hogy az ő hozzátartozójuk, V. Csaba esett a folyóba a tűzijáték előtt.

Délután beszéltek utoljára

„Csaba augusztus 27-én 13 óra 23 perckor hívott fel utoljára telefonon. Ezt követően már semmilyen életjelet nem adott magáról aznap, holott korábban anyámat és engem is minden nap többször felhívott telefonon” – mondta az egyik rokon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ő merülhetett el a vízben

Hozzátette: „A nemrég elkészült DNS-vizsgálat megállapította, hogy az ő holttestét találták meg augusztus 30-án a Szabadság hídnál. Szerintem Csaba lehetett az, akit augusztus 27-én láttak elmerülni a Dunában a tűzijáték előtt” – mondta a 24.hu-nak a holtan talált 48 éves férfi egyik családtagja.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Margit hídnál történt

Az időpontok alapján valóban úgy fest, hogy V. Csaba lehetett az, aki beleesett a folyóba aznap délután, az egy héttel elhalasztott tűzijáték előtt. A BRFK-ra ugyanis augusztus 27-én 14 óra 54 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy elmerült egy Dunában úszó férfi a Margit híd budai hídfője és a Margit-sziget között.

Többen látták az esetet

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon elsők között beszámoltunk róla, több szemtanú is látta, ahogy a férfi segítségért kiabál, majd kapálózik, és elnyeli a víz. Több óráig kerestek egy embert, aki valószínűleg a Dunába esett a Margit hídnál. A Bors azt írta, hogy a partnál álló 3 hajót szétakasztották, mert azt sejtették, talán oda sodródott be, de nem találtak rá.

Nem lett öngyilkos

A Szabadság hídnál holtan talált férfi családja biztos abban, hogy a hozzátartozójuk nem ugrott a folyóba. Elmondásuk szerint semmilyen előjele nem volt annak, hogy öngyilkos akart volna lenni Csaba, aki épp aznap költözött volna be az előző nap kifizetett albérletébe.

Kamerafelvételeket akarnak

„Roppant zavaró, hogy nem tudják hogyan került a vízbe. Pedig szerintem vannak olyan kamerafelvételek, amelyeket megnézve kiderülhetne az igazság. Megnyugvást jelentene a családnak, ha tudnánk, hogy mi történt vele” – tette hozzá az áldozat rokona.

Vizsgálják a körülményeket

A BRFK sajtóosztálya azt közölte, hogy egy 48 éves férfi holttestét találták meg a Szabadság hídnál augusztus 30-án, és mivel nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit. Arra vonatkozóan viszont nincs adat, hogy mikor és milyen körülmények között került a folyóba a férfi.

Koncert után fulladt a Dunába

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon írtunk róla, családja, barátai és kollégái siratják azt a 32 éves igazgatót, aki még szeptember végén tűnt el nyomtalanul az egyik ferencvárosi szórakozóhelyről. Tamás barátaival ment koncertre, a térfigyelő kamerák szerint egyszer csak nyoma veszett, miután vélhetően haza akart indulni. Holttestét három hete a Dunában találták meg.

Keresték a munkatársai

Tamás a Pátria Nyomda termelési igazgatójaként dolgozott. Munkatársai a cég Facebook oldalán többször is közétették a fiatal vezető fotóját. Később feketébe borult a nyomda közösségi oldala, posztjukban pedig annyit írnak: „Isten veled Tamás!”

Megszólalt Tamás apósa

Tamás holttestének azonosítása után megszólalt a tragikus körülmények közt életét veszített férfi apósa. „Most mindazokhoz szólok, akik Tamás felkutatásának ügyében, egy emberként mozdultak meg, és forgatták fel velünk együtt a magyar média berkeit. Kerestük Tamást, és megtaláltuk. Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció