Segítségért kiabált egy férfi a Margit híd budai hídfőjénél. Állítólag valaki a Dunába esett, kapálózott egy ideig, majd elnyelte a víz. 

Ember a vízben

Több óráig kerestek egy embert, aki valószínűleg a Dunába esett a Margit hídnál. A Bors azt írja, hogy a partnál álló 3 hajót szétakasztották, mert azt sejtették, talán oda sodródott be, de nem találtak rá.

Egy ideig keresték

A lap úgy tudja, hogy a hatóságok egyelőre nem keresik az illetőt. Nem tudni, hogy miért hagytak fel a kereséssel, de 21 órakor kezdődik a tűzijáték és ezekben a percekben már gyülekezik a tömeg a Duna-parton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A mentők is készülnek, 43 helyszínen lesznek jelen

Digitális térképpel is segíti a tűzijátékra látogatókat az Országos Mentőszolgálat. Győrfi Pál közleményében azt írta: az augusztus 27-i “Tűz és fények játéka” műsor idején a mentők a Duna két partján nézők tömegeinek biztonságáról gondoskodnak úgy, hogy közben az életmentő alaptevékenység a főváros és az ország egyéb területein is folyamatos és zavartalan maradjon.

Lezárási térkép

Részletesen a lezárásokról itt írtunk

Már csütörtök estétől hatalmas lezárások jönnek Budapesten az elmaradt tűzijáték miatt.

Ez a koreográfia

Egy kisfiú álmán keresztül a magyar államalapítás utáni történelem nagy pillanatait élhetik át a részvevők a szombati, hagyományos tűzijáték során. A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint a szombaton 21 órától kezdődő, Tűz és fény játéka nevet viselő, az államalapítás és Szent István előtt tisztelgő hagyományos tűzijátéknak monumentális fényfestés, fény- és drónshow is része lesz.

Győrben vonatbaleset történt

Elgázolt egy embert a Győr-Celldömölk között közlekedő személyvonat Győrben, a Jereváni úti vasúti átkelő közelében. Az utasokért mentesítő járat érkezett, a város hivatásos tűzoltói az átszállásánál nyújtanak segítséget.

Sárkányrepülő súlyos balesete

Fának csapódott egy motoros sárkányrepülő a Győr-Moson-Sopron Darnózselinél, a Lipót felé vezető 1404-es út 5-ös kilométerénél. A jármű együléses kabinja kettétört, a pilóta a földre esett, a sárkányrepülő szárnya, valamint egy része viszont fennakadt a fán. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Címlapfotónk pénteken készült, nagyjából a helyszín közelében.