„Már csak a temetőben találkozhatom a lányommal, de ott majd örökre együtt leszünk” – megrázó vallomást tett Várkonyi András

Várkonyi András öt évvel ezelőtt veszítette el a lányát.

Öt évvel ezelőtt, hosszú betegség után hunyt el Várkonyi András lánya, a színésznő Várkonyi Andrea. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Később jöttek a további családi drámák

A színművész később az öccsét, majd 2020. szeptember 8-án édesapját is elveszítette. A nehéz időszakot igyekezett munkával átvészelni, de a fájdalom nem enyhül. – írta a borsonline.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hetente járnak a sírhoz

„Járunk ki a sírjához hetente-kéthetente. Most volt szegénykémnek a névnapja, vittünk neki virágot. Amíg élek, már csak a temetőben tudok találkozni a lányommal. Valószínűleg mi is oda fogunk temetkezni, ahová Andikámat helyeztük örök nyugalomra” – mondta a Star magazinnak a Barátok közt népszerű színésze.

Ott lesznek majd együtt

„Úgy váltottuk meg azt a sírt, hogy ott leszünk majd együtt. Reméljük, hogy ez csak a távoli jövő, de a sorsa alól senkinek nincs fölmentése. Rengeteget kivesz az emberből, amikor a gyerekét kell temetnie.”

Nagyon nehéz időszak volt

„Két éven belül elveszítettem az édesapámat, az öcsémet és a kislányomat. Nem akármilyen időszak volt ez az életemben. Bár többször felajánlották, hogy menjek el szabadságra, én ennek ellenére a munkába temetkeztem. Azzal próbáltam betömni a lelkemben tátongó űrt. Nem szabadultam meg a tehertől, de könnyebb volt túlélni azt az időszakot” – mondta Várkonyi.

Fogyatkozik a család

„Sajnos, egyre fogyatkozik a család. Éveken át Pilisvörösváron voltunk mindnyájan, kinyitottuk a nagy asztalt, és még el kellett mellé helyezni egy másikat is, hogy mindenki elférjen. Tizenketten vettük körbe. Ott volt az édesapám, a kislányom, az öcsém, akik – sajnos – már nincsenek közöttünk. Velünk ünnepelt a testvérem felesége a két gyerekkel, a húgom, nagy családi összejövetel volt. Most már ez mozaikszerűvé vált, hol itt, hol ott vagyunk. Nálunk az ünnep összetört! – nyilatkozta a színész szomorúan a Borsnak.

Szomorú karácsonyok

„Nem múlik úgy el a karácsony sem, hogy ne emlékeznénk meg róla. Egyébként is rengeteget emlegetjük, nézegetjük a fényképeket és mécseseket gyújtunk ilyenkor. Sajnos, ilyen az élet, aki itt marad, az emlékszik a szeretteire, csak a sorrend hibádzik. Egyszer mi is elmegyünk, akkor már majd a fiamat lehet felhívni és rólam kérdezni” – mondta a lapnak a színész.

Unokája teszi szebbé

Ezt a fájdalmas időszakot az unokája teszi számára szebbé, hiszen a 11 éves kisfiú imád a nagyszülőknél lenni. András és felesége pedig részben otthon töltik az ünnepeket, részben pedig ellátogatnak a cserkeszőlői üdülőjükbe.

Így készültek az ünnepre

„Minden évben, általában az ünnepek előtti napokban, a Vörösvári úti piacon szerezzük be a halat, a káposztát és mindent, ami ilyenkor kell. Idén sem térünk el a megszokottól, a hagyományos ételek lesznek az étlapon. A feleségem nekigyürkőzik, majd napokig a konyhában múlatja az időt. A legfontosabb dolog az ember életében a család. Mindig van bennünk egy illúzió, hogy ha majd kevesebb munka lesz, több idő jut a szeretteinkre” – zárta gondolatait.

Megtörte a csendet

Várkonyi András egyébként nemrégiben beszélt először lánya haláláról, novemberben a Tények Plusznak nyilatkozott megrendítő őszinteséggel. „Egybefolytak a napok, az órák, az éjszakák és a nappalok, és egyszer valóban elment szegény. Nem hittük el, hogy létezik ilyen. Az ember védekező képessége ebből indul ki, hogy velem ez nem történhet meg” – emlékezett vissza.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI