Pénteken eltemették Szilágyi István színészt az Új köztemetőben. Az özvegy kérésére Szilágyi Istvánt elhamvasztották, az urnát egy sírban helyezték el. „Megtanítottad nekem, hogy sohase adjam fel! Bár már nem vagy köztünk, szívemben örökké élni fogsz, és amire tanítottál, mindig követni fogom – írta búcsúlevelében a Lópici Gáspárt megformázó színészlegendának.

A temetésen körülbelül 50 fő gyűlt össze. A 100 Tagú Cigányzenekar 5 tagja zenélt a szertartás előtt – számolt be a Blikk. A temetés napjára különleges maszkok készültek, amelyeken Szilágyi István arcképe volt látható.

Egyetlen unokája, a tizenhét éves Nándor nem jöhetett haza Belgiumból a temetésre. A fiú így levelet írt a nagyapjának, amit a temetésen a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter olvasott fel. Unokája köszönetet mond nagypapájának az együtt töltött időért. Jolika néni megrendülten hallgatta végig a levelet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nagypapa! Nem tudom, emlékszel-e, amikor megtanítottál biciklizni? Kivittél a térre és mondtad, hogy próbáljak menni körbe-körbe. Nagyon nehezen ment az elején, nem akartam megtanulni, folyton elestem. Te csak mondtad, hogy ne adjam fel, menjek tovább, másképp nem fogok megtanulni biciklizni.

Másnap újra kimentünk, minden nap egy kicsivel jobb lett, egészen addig, míg megtanultam. Hálás vagyok, hogy megtanítottad nekem, hogy sohase adjam fel! Bár már nem vagy köztünk, szívemben örökké élni fogsz, és amire tanítottál, mindig követni fogom. Mindig szeretni foglak, Nándi!” – olvasta fel az unoka levelét Forgács Péter.

Szilágyi Istvánt május elején holtan találták a 17. kerületi otthonában. Kiderült, hogy a saját fia kalapáccsal verte agyon a 82 éves színészt.

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: MTI