Megrúgott egy ápolót egy agresszív beteg a Szent János Kórházban, nyomozást indított az ügyben a rendőrség.

Csak a munkáját végezte

Súlyosan bántalmaztak egy ápolót a budapesti Szent János Kórházban – tudta meg a 24.hu. Az agresszíven viselkedő beteg a kórház folyosóján, betegellátás közben támadt rá a munkáját végző dolgozóra még április közepén. A szakápolónak több csontja is eltört. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Büntetőeljárás

A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésre annyit közölt: súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást az ügyben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Súlyos sérülések

A feljelentés adatai szerint a kórházban egy beteg az ellátása során megrúgott egy szakápolót, amelynek következtében az ápoló súlyos sérüléseket szenvedett– közölte válaszában a rendőrség.

Korábbi eset

Egy hete arról írtunk, hogy késsel támadt egy beteg egy ápolónőre hétfőre virradó éjjel a szekszárdi Tolna Vármegyei Balassa János Kórház traumatológiai osztályán, a nő életveszélyes sérülést szenvedett – közölte a kórház főigazgatója az MTI-vel. Németh Csaba közleményében azt írta, a megtámadott munkatársuk súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően be tudott menekülni az ügyeletesszobába.

Sikerült megfékezni a támadót

A támadót, aki egy a kórházban kezelt beteget a vagyonőrök és más kórházi osztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátriai osztályon kezelik – tette hozzá a főigazgató.

Az ápolónőt éjszaka megoperálták

Tájékoztatása szerint az ápolónőt az éjszaka megoperálták, állapota stabil, és ma reggel már beszélni is tudtak vele. Az ápolónő gyógyulásához a szekszárdi kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság minden segítséget megad – írta Németh Csaba. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított eljárást.

Tavaly a Honvéd Kórházban történt majdnem tragédia

Szíven akarta szúrni orvosát az a beteg, aki csütörtök éjjel támadt rá a Honvédkórház munkatársára. Az orvosnak sikerült úgy fordulnia, hogy végül a tüdejét találta el a kés. A férfin életmentő műtétet hajtottak végre, jelenleg stabil állapotban van.

Tűzjelző

Mint megírtuk, a támadó az 54 éves G. Imre az intézmény fekvőbetege, valamitől bódult állapotba került, majd megnyomta a tűzjelző készüléket. Ekkor lépett hozzá a fiatal orvos, Sz. Milán, mire a másik férfi azonnal elővette a kését

Sok vért veszített

A Blikk úgy tudja, szíven akarta szúrni az orvost, akinek sikerült annyira bemozdulnia, hogy a penge végül a tüdejébe hatolt. Az osztály dolgozói elborzadva tapasztalták, hogy az osztályos orvos rengeteg vért veszít, de a gyors ellátásnak köszönhetően végül sikerült megmenteni az életét. Az orvost azóta megoperálták, stabil állapotban van. Sz. Milánért a felesége aggódik, a házaspárnak tavaly született gyermeke. Az internetes fórumok szerint a betegek hálával beszélnek az orvosról, többen azt írják, hogy fantasztikusan operál.

Büntetőeljárás indult

G. Imrét jelenleg rendőrök őrzik az intézményben. A BRFK közölte, az Életvédelmi Osztály emberölés kísérlet miatt indított büntetőeljárást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció