A budapestiek dönthették el, hogy mely dalok szóljanak, és melyek ne szóljanak a margitszigeti szökőkút műsorán. A március 12-ig tartott és már ki is derült, hogy mi lett a voksolás eredménye.

Zene, valamint fény- ás filmvetítés várja a turistákat

A margitszigeti szökőkút és annak zenei programja a főváros egyik legnépszerűbb ingyenes turisztikai látványossága. A turisták május és október között tömegek várják a helyszínen, hogy minden egész órában megszólaljon a zene és az arra komponált egyedi vízi műsor, amely sötétedés után fény- és filmvetítéssel is kiegészül – írja az Énbudapestem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megújul a látványosság

A látványosság Budapest 150. születésnapja alkalmából megújul: a könnyűzenei program vérfrissítésen esik át és a zenéhez vízi látvány is kapcsolódik, amit 155 fúvóka egyedileg hoz létre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A budapestiek dönthettek

A megújulásnak részesei lehettek a budapestiek is, ugyanis társadalmi egyeztetés előzte meg a szökőkút új zenei programjának kialakítását, és a fővárosiak dönthették el, milyen dalok szóljanak, és milyen dalok ne szóljanak a Margitszigeten. 

Nyolc került fel a zenei listára

A szavazási listára – a kivitelezővel egyeztetve – olyan dalok kerülhettek fel, amelyekhez látványos vízkép programozható. A zenei programba a 8 legtöbb szavazatot kapott dal kerül be. A vízjátékot május 6-tól lehet megnézni.

Csaknem 21 ezren szavaztak

Március elején indították el a voksolást és a szavazás lezárásáig összesen 20 ezer 693 voks érkezett a dalokra. A magyar előadók közül 4 szám kapott 50 százaléknál több szavazatot, azaz, hogy „szóljon”, így velük frissítik az eddigi magyar repertoárt.

Négy magyar előadó zenéje is szólni fog majd

62,3 százalékot kapott az Animal Cannibals Budapest nyáron sokkal szabadabb című száma, 61,4% voksolt Fábián Juli Like a Child című dalára. A Wellhello lett és vele együtt a Rakpart is felkerült a listára, 76,4% döntött úgy, hogy szeretné hallani. Az utolsó, amely helyet kapott a repertoárban a Budapest Bár Nékem csak Budapest kell című száam, 63,4 százalékkal.

Nem nyert a Hé, Budapest

Több magyar előadó zenéje nem került fel végül a listára, ezek Balázs Elemér Group: New Beginning 22,8%-kal, 35,4 százalékot kapott ByeAlex: Hé, Budapest című száma, Király Viktor és a Budapest Girl csupán 26,4 százalékot, valamint SoLaTi és a Drive 17,1% -ot kapott.

A Hey Brother és a Paradise is felcsendül majd

Több külföldi slágert is megszavaztak a budapestiek, így szólni fog a Time To Say Goodbye (63,2%) , Aviciitől a Hey Brother (66,9%)  és Coldplay-től a Paradise is, amire a szavazók 73,3 százaléke mondott igent.

Ed Sheeran, Justin Timberlake és George Ezra is felkerült a listára

Sokan szavaztak még Guns N’ Roses: Sweet Child O’ Mine dalára, ezt a voksolók 78,9 százaléka szeretné hallani, de felkerült a listára Ed Sheerantől a Shape Of You (64,5%), a Budapest George Ezratól (68,6%), a Feeling Good Michael Bublétól (63%), valamint csaknem négy százalékkal ugyan, de megszavazták a dalok közé Justin Timberlake Can’t Stop The Feeling című számát is, amire 53,8% voksolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Margitszigeti szökőkút – Mohai Balázs/MTI