Kiskunmajsától Budapesten át Szentendréig üldöztek egy embercsempészt a zsaruk. A fegyverét is használó rendőr elmondta, 20 esztendős pályafutása során először kellett ilyesmihez folyamodnia. Az előtt akartak cselekedni, hogy megtelnek az utak.

A fél országon át üldözték a rendőrök az embercsempészt

Bács-Kiskun vármegyéből, Kiskunmajsáról kezdett menekülni az embercsempész. Az M5-ös autópályán hajtott Budapest irányába. A fővároson át egészen Szentendréig jutott, itt tudták feltartóztatni az egyenruhások. Ahogyan korábban megírtuk, végül a Bükkös-patak Budapest felé menő buszmegállóban történt az elfogás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szentendrén sem adta meg magát az embercsempész

Az embercsempész egy sötét színű kombival menekült. Az Audi sofőrje Szentendrén ráhúzta a kormányt a rendőrökre, akik lezárták az utat. 180 kilométeren át zajlott az üldözés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt az a rendőr, akinek el kellett sütnie a fegyverét

Bátka Szabolcs zászlós a rendőrség által megosztott videóban mesélte el a történteket. Már távolról látták, ahogy érkezik az Audi. Négy-öt rendőrautó követte, nagy sebességgel zajlott az üldözés.

A lakók biztonságát tartották szem előtt a zsaruk

A rendőrök célja az volt, hogy ne tudjon az embercsempész eljutni a Dunakanyarig, hogy ne legyen nagyobb baj. A 11-es főút lezárására 3:34-kor került sor, a lövések egy perccel később dördültek el. Az autó 3:39-kor állt meg.

Muszáj volt közbelépni

A zsaruk szerették volna elkerülni, hogy az üldözés még akkor is folytatódjon, amikor a környéken lakók dolgozni, a gyerekek pedig iskolába indulnak. Mindenképpen meg akarták előzni, hogy balesetveszélyes helyzet alakuljon ki a zsúfolt utakon. A határozott fellépésnek meg is lett az eredménye.

9 menekültet szállított az embercsempész

A sofőr Szlovákiába szeretett volna eljuttatni 9 személyt. Mindent elkövetett annak érdekében, hogy egérutat nyerjen. Amikor ráhúzta a kormányt Bátka Szabolcsra, a rendőr a fegyveréhez kapott.

A kollégái észlelték, mire készül

A rendőr elmondta, hogy csőre töltötte a fegyverét. Ezt a mögötte haladó kollégái elmondása szerint biztosan észlelték. Erre abból tudott következtetni, hogy az összes rendőrautó lelassított valamennyire.

Háromszor lőtt az autóra a rendőr

Bátka Szabolcs mindháromszor az autóra célzott. Ez volt az első eset 20 éves pályafutása során, hogy használnia kellett a fegyverét éles helyzetben. A lövések következtében a kocsi jobb első kereke defektet kapott. Ekkor ő és társai autóba szálltak, majd a követett Audi után eredtek.

Kénytelen volt megállni az embercsempész

Az autó gumija néhány kilométer után leeresztett, így az embercsempésznek nem volt más választása, meg kellett, hogy álljon. Kiugrott a járműből és gyalogosan menekült el. Azóta is keresik, de még nem találták meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság videója

Kiemelt kép: A feltartóztatott Audi és az azt körbevevő rendőrök – Forrás: Police.hu