Büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál szerdán kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az ügyben a területileg illetékes 12. kerületi önkormányzat feljelentést tett.

Lefotózták őket

Az esetről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a sokak szerint Budapest egyik szégyenének tartott kórház, a Szent Jánosnak az udvarán 20-nál is több vaddisznót fényképezett le pár napja egy férfi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vérengzés

Az állatok láthatóan jól érezték magukat. Az illetékesek nem vacakoltak az állatok befogásával, vadászokat hívtak és mindenki szeme láttára megkezdődött a vérengzés. Egy kisfiú sokkot kapott, amikor látta, hogyan lövik le egymás után a 20 kismalacot és a szüleiket.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Vérengzés a János kórháznál – Sokkot kapott egy kisfiú, amikor mindenki szeme láttára kilőtték a kórház udvarán lefotózott 20 vaddisznót

Ezt mondja a rendőrség

Ezt követően a rendőrség csütörtökön a honlapján azt írta: a sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a BRFK tevékenység-irányítási központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére; a rendőrséghez ilyen jellegű kérés sem érkezett.

Nem a rendőrség hatásköre

Azt is hangsúlyozták, nem a rendőrség hatásköre eldönteni, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni. Ebben az esetben azonban a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, ezért a 2. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el – közölte a rendőrség.

Ezt mondja a Hegyvidéki önkormányzat

A hegyvidéki önkormányzat csütörtökön az MTI-vel azt közölte: szerdán, a reggeli órákban ismeretlenek a 12. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor és a Szent János kórház közötti erdős területen, belterületen több lövéssel kilőttek egy vaddisznót a malacaival együtt.

Nem értesítették őket

Az állatok kilövéséről az önkormányzatot előzetesen nem értesítették. Azt írták, hogy a reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, tömegközlekedéssel vagy más járművel utazó, több gyermek tartózkodott. “A lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le” – emelték ki.

Veszély

A “fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is” – írták, hozzátéve: mindezekre tekintettel a 12. kerületi önkormányzat ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels