Sokak szerint Budapest egyik szégyenének tartott kórház, a Szent Jánosnak az udvarán 20-nál is több vaddisznót fényképezett le pár napja egy férfi. Az állatok láthatóan jól érezték magukat. Az illetékesek nem vacakoltak az állatok befogásával, vadászokat hívtak és mindenki szeme láttára megkezdődött a vérengzés. Egy kisfiú sokkot kapott, amikor látta, hogyan lövik le egymás után a 20 kismalacot és a szüleiket.

Múzeumnak jobb lenne

A 19. századból itt maradt Szent János Kórház, ahelyett, hogy trendi orvostudományi múzeum lenne, továbbra is a gyógyítás korszerűtlen helyszíne. Betegszemmel nézve a rémes épületegyütteshez a rendszerváltás óta egyik kormány sem akart érdemben hozzányúlni. A különböző osztályok között télen-nyáron, esőben-fagyban az udvaron keresztül kell rodeóznia az orvosoknak, ápolóknak, betegeknek. A súlyos állapotban lévőket betegszállító autók viszik egyik épületből a másikba. A kórház udvarán az aszfalt töredezett, kátyús, így a betegszállító autók rázkódása biztosan nem tesz jót egyik betegnek sem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ki a felelős?

A Telex olvasójának alábbi felvétele alapján jól látszik, hogy a pocsék állapotban lévő kórház udvarára beköltöztek a vaddisznók. Nem egyet kell elképzelni, hanem négy nagy állatot és legalább 18 kicsit. A konda hétfő éjjel 10 és 11 óra között bóklászott a Jánosban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vaddisznók a kórház udvarán

Kártérítés

Az illetékesek kapcsoltak. Rádöbbentek, hogy a kismalacok bizonyára cukik, de nem egy kórház udvarán van a helyük, ráadásul ha az anyamalacok rátámadnak egy betegre nem alaptalanul kérhetne kártérítést a páciens.

Agyonlőtték a malacokat

Nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt egy hölgy arról tudósított a Facebookon, hogy szerda reggel fél 9-kor megállt a villamos a János kórház előtt. “Több puskalövés dördült el és az ablakon kinézve azt láttuk, hogy néhány vadász agyonlő egy csomó vaddisznót, főleg kismalacokat.” – írta a hölgy.

Sokkot kapott egy kisfiú

A hölgy arról is ír, hogy a villamoson egy kisfiú sokkot kapott, amikor látta a vérengzést, mentőt kellett hozzá hívni. A hölgy felteszi a kérdést: Biztosan ez volt az egyetlen megoldás?

Vérengzés az utcán

A kórház illetékesei láthatóan egy kicsit sem gondolkodtak el azon, hogy befogják az állatokat, inkább a vérengzést választották. 20 vaddisznó kilövése mindenki szeme láttára, tényleg európai megoldás? Mit is várnánk egy olyan intézmény illetékeseitől, akiket egyáltalán nem zavar, hogy az ország talán legkorszerűtlenebbül kinéző, múzeumnak való kórházát működtetik.

Vaddisznók a városban

A fővárosban sokfelé lehet találkozni vaddisznókkal. Láthattunk utcán rohanó vadkant ÚjpestenGazdagréten, de még a Dunába is bemennek, hogy például a Műegyetemnél másszanak partra.

Íjászok Újbudán

Egyes kerületekben, Újbuda külső részén íjászokat foglalkoztat az önkormányzat, hogy az elszaporodó disznókat kiiktassák az utcákról, hogy azok ne veszélyeztessék az ott élőket.

Anyára és gyermekére támadt a vadkan

Vaddisznótámadás is szinte minden évben előfordul Budapesten és környékén. Szentendrén egy kutya sérült meg, amikor megvédte a támadó vaddisznótól a gazdáját, Kerepesen pedig egy édesanyára és gyermekére támadt egy vadkan a játszótéren. Ott a polgármester azonnal lépett és csapdákat állított fel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kilőtt vaddisznók a János kórháznál – Forrás: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.