Egy félreértett telefonos üzenet miatt ugrott ki a végzetes éjjel az M3-as autópályán a 26 éves Böröcz Kata szerelme kocsijából.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk, január 2-án éjjel 1 óra 38 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 11-es kilométerszelvénynél egy holttestet találtak. A nőt elütötték az autópályán, a gázoló pedig segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Őt még aznap délelőtt, saját otthonában fogták el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A lány fenti képen síró édesanyja néhány nappal ezelőtt kiállt a nyilvánosság elé és elmondta, hogy nem haragszik a gázolóra. Most az elütött lány barátja beszélt a Blikknek a történtekről.

Mint mondta: Közel két éve vagyunk együtt Katával, nekem ő a legnagyobb szerelem az életemben – kezdte könnyek között a férfi. Múlt időben sem róla, sem a kapcsolatunkról nem tudok beszélni. Ilyen szerelem mindenki életében csak egy van.

Persze, voltak vitáink, de szerintem ez természetes minden olyan kapcsolatban, amely ilyen hőfokon ég. Mindketten temperamentumosak és nagyon érzékenyek vagyunk, ebben is tökéletesen illettünk egymáshoz. Aludni sem tudtunk a másik nélkül. Képtelen vagyok belépni az otthonunkba: együtt szépítgettük, ott képzeltük el a közös életünket – mondta elhaló hangon Zoltán.

A fenti képen látható 26 éves áldozatot, Katát a Tankcsapda gitárosa hívta meg a koncertjükre – a lány a buliról tartott épp hazafelé, amikor elgázolták. A végzetes estéről ezt mondta a lány barátja: Vidáman ült be az autóba, feldobott volt az átélt élményektől. A telefonját elhagyta szórakozás közben, ezért az enyémet kérte el, hogy az együttes gitárosának megköszönje a jegyeket. Ám észrevett valami félreérthető üzenetet, amit valaki írt nekem.

Ezen nagyon felhúzta magát, így elkezdtünk veszekedni, miközben mentünk hazafelé az M3-ason. Szerettem volna, ha mindketten lenyugszunk, ezért megálltam, hogy elmondhassam neki: én csak őt szeretem, nincs más az életemben, félreérti a sorokat. Ő azonban, ahogy megálltunk, kikapta a kocsikulcsot, kiugrott az autóból, amit egyetlen gombnyomással rám zárt.

Tudni kell, hogy ezt a fajta Audit belülről nem lehet kinyitni. Ordítottam, hogy engedjen ki, de elszaladt. Gondoltam, elsétál a közeli benzinkúthoz, közben elszív egy cigarettát, aztán lehiggadva visszajön – elevenítette fel a végzetes pillanatokat Kata párja.

A lányt azután gázolták el az M3-ason, hogy egy félreértett üzenet miatt az úttestre futott. Zoltán csak órákkal később tudta meg, hogy Kata nem a szalagkorlátot átlépve a biztonságot jelentő benzinkút felé vette az irányt, hanem a száguldó autók közé szaladt: egy BMW halálra gázolta.

Öt órát ültem a kocsiban úgy, hogy fogalmam sem volt semmiről. A baleset tőlem távolabb történt, nem láttam belőle semmit. Telefonom nem volt, mert az is nála maradt. Aztán jött egy rendőr, nagy nehezen kiszabadított a kocsim fogságából, és akkor tudtam meg, hogy Kata nincs többé.

Oda akartam rohanni, hogy utoljára átöleljem, de addigra elvitték. Azóta csak sírok, minden nélküle töltött pillanat gyötrelem. Beszéltem többször az anyukájával: csak zokogunk mindketten – temette kezébe az arcát Zoltán.

Kata gázolója megállás nélkül elhajtott. Ahogy azt korábban itt a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk a rendőrség hamar megtalálta, ellene segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás.

Képek: TV2, Police.hu