Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is hírt adott tavaly ősszel tartóztatták le Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét. A város első emberét és társait bűnszervezetben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják. A polgármester tagad, azt mondja, olyan cég ellen indult eljárás, melynek vezetéséből ő már évekkel korábban kiszállt, már tulajdonrésze sincs benne.

2022 őszén vették őrizetbe

Mint ismert és, ahogyan arról portálunk is beszámolt Gyenes Leventét 2022 őszén vették őrizetbe, a gyömrői polgármestert azzal gyanúsítják, hogy tagja lehet egy olyan számlagyáras bűnszervezetnek, amely biztonsági őröket foglalkoztat. Gyenes Levente ezt követően tavasszal bűnügyi felügyeletbe került, ezután pedig nyomkövetővel a lábán kezdte el újra irányítani a település ügyeit.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú időre börtönbe kerülhet

A polgármester kálváriája persze még nem ért véget, hiszen egyáltalán nem kizárt, hogy visszakerül majd a rácsok mögé. Amennyiben a polgármester ellen felhozott vádak igaznak bizonyulnak, évtizedekig tartó szabadságvesztésre ítélhetik Gyenes Leventét. Akár húsz évig is rács mögé kerülhet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem a város pénzét herdálta el

A polgársmester az ügy kapcsán most a Blikknek adott interjút, elmondta, városvezetőként a munkája nem függ össze azzal, hogy egy gazdasági cég működésével kapcsolatban bármivel is gyanúsítják, hiszen mint mondta, nem a város pénzét herdálta el.

Házkutatás

Gyenes Levente elmondta, tavaly ősszel mintegy 12 órán át tartott nála a házkutatás, melynek során kábítószer-kereső kutyákat is bevetettek, pénzt kerestek, de nem találtak semmit. Állítólag a nyomozók később azt közölték a polgármesterrel, nincs arra vonatkozóan adat, hogy irányítana, maximum felbújtással lehet vádolni. A politikus arról is beszélt, nem is sejtette, hogy már hónapok óta adatokat gyűjtenek róla.

Biztonsági őr volt

„Én egy kutyás biztonsági őrként kezdtem a szakmai pályafutásomat Budapesten, a Fáy utcai kínai piacon. Évekig éjszakai őr voltam. Összefogtunk, többen lettünk, céget alapítottunk. Összesen több mint harminc vállalkozást irányítottam, amikor 2002-ben kissé viccesen felkértek ennek a városnak a vezetésére. Ha nemet mondok, és vállalkozom, ma benne vagyok a top 100-ban” – magyarázta Gyenes Levente, aki azt is elmondta, a vállalkozói létet 2002-ben hagyta maga mögött, 2012-re pedig minden cégét értékesítette.

Visszavonul

A polgármester arra is kitért, tavaly karácsonykor úgy döntött 2024-ben nem indul újra az önkormányzati választásokon, 55 évesen visszavonul.

Luxusautók

„Amikor idekerültem, egy ötezer fős cégcsoport volt a tulajdonomban. Több luxusautó állt a garázsaimban. És igen, egy Bentley-vel érkeztem a beiktatási ünnepségemre, mint Gyömrő egyik legtehetősebb embere. Ez kötelezettségeket is rótt rám. Én a várostól nem veszek el pénzt. Nézze, itt az irodai bútorom, saját pénzből vásároltam. Nincs repikeretem, a kezdetek óta nem veszem fel a fizetésemet, nincs céges autóm, benzinkártyám. Ellenben több beruházást is a saját vagyonomból valósítottam meg a városban, egyebek mellett a Tófürdő első nagy és teljes felújítását is” – mondta, továbbá hozáttette: az, hogy hatszor nyert egymás után, tökéletesen bizonyítja, nem vágott át senkit. Valamint arról is beszélt, szerinte, ha indulna, hetedik alkalommal is megválasztanák.

Szembe tud vele nézni

Gyenes Levente arról is beszélt, hogyan viselné, ha újra rács mögé kerülne: „Ha valaki fél évig előzetesben van, előfordulhat, hogy leültetik. Bujkálni nem akarok, ha valamit muszáj bevállalni, akkor azt muszáj. Ha rám húznak bármit, én azzal szembe tudok nézni. A rácson túl is van élet, én odabent még tanítottam is. Ráadásul lehet, hogy addigra születik egy gyerekem.”  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenes Levente – Forrás: Facebook