A Hungaroring Zrt. bejelentette, hogy hamarosan kezdődik a Forma–1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó versenypálya teljes felújításának második üteme. A csaknem 79 milliárd forintos beruházás keretében a főlelátó és a boxutca épülete újul meg. A tejes fejlesztés 2026-ra fejeződik be, éppen az 1986-ban átadott pálya negyvenedik születésnapján.

Indulta a felújítás!

Sajtótájékoztatón jelentette be a Hungaroring, hogy megszületett a kormányhatározat a magyar Forma–1-es versenypálya felújításának második ütemtervéről. Lezárult a közbeszerzési eljárás is, melynek során négy elfogadható pályázat közül kiválasztották, mely cégek végzik majd el a versenypálya főlelátójának és főépületének teljes átalakítását. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

79 milliárd forint értékben

A pályázat nyertese a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct Zrt. lett, akik a versenypálya közleménye szerint a legjobb ár-érték arányú pályázatot nyújtották be. A közel 79 milliárd forintos beruházás keretében a felújítás második ütemével a főlelátó és a paddock/boxutca épülete újul meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Átfogó fejlesztés

A Magyar Nagydíjnak 1986 óta otthont adó Hungaroring átfogó felújítása hónapok óta zajlik. Első lépésben a közműhálózatot újítják fel és modernizálják, melynek kapcsán Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató elmondta, ez a fázis már a végéhez közelít.

Folyamatos a munka a pályán

„A pályán folyamatosan zajlanak a munkálatok, ahogy azt már többször is elmondtuk: megújul a teljes közműhálózat, amely megalapozza az új épületek működését. Ez decemberre befejeződik, de az időjárás függvényében lesznek még utómunkálatok, amelyek az első negyedévre készülnek el” – mondta a vezérigazgató.

Megújul a főtribün

„Közben párhuzamosan elkezdődik a második ütem, amelyben megújul a tízezer férőhelyes főtribün, a főépület és a paddock, valamint épül két gyalogos alagút – az egyik a versenyzők és a sportszakmai személyzet, a másik a vendégek számára” – tette hozzá.

2032-ig biztosan lesz futam

A Magyar Nagydíj a júliusi versenyhétvégén jelentette be, hogy 2032-ig szerződést hosszabbított a Forma–1-gyel. Ennek feltétele volt a pálya teljes modernizálása. A lehető leghamarabb átadnák a munkaterületet a nyertesnek, mert a vállalt határidő szűkös, és a felújítási munkálatokat a közben rendezendő eseményekkel is össze kell hangolni.

2026-ra végeznek

A munka teljes körű befejezése a 2026-os Forma–1-es futamra történik meg, vagyis éppen az 1986-ban átadott pálya negyvenedik születésnapjára – számolt be róla az M4 Sport.

Rekordot ért a győzelem

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a második helyről rajtolt holland Max Verstappen nyerte a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, ráadásul csapata, a Red Bull Racing sorozatban a tizenkettedik diadalát aratta, s ezzel megdöntötte a McLaren 1988-as, tizenegy győzelmet számláló rekordját. 

Eltörte a porcelánt

Mégsem lehetett önfeledt a címvédő boldogsága, ugyanis a dobogón a második helyezett brit Lando Norris úgy bontotta ki a pezsgőjét, hogy közben megütötte azt a herendi porcelánt, amelyet a holland kapott az első helyéért és letörte a talpát.  

Megbillent és a földre zuhant

A McLaren versenyzőjének már a Forma-1 előtt szokása volt, hogy az üveg földhöz ütésével indít pezsgőszökőkutat. Az esetről készült felvétel már meg is jelent a közösségi oldalakon, melyen jól látszik, hogy miután az 1. helyezett dobogójához csapta az üveget, a porcelán megbillent, majd a földre zuhant. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Hungaroring. Fotó: archív