22 év után megszűnik a Barátok közt! Az RTL klub úgy döntött, nem folytatják a sorozatot, egyrészt a magas forgatási költségek miatt, másrészt Berényiek már régóta nem hozzák az elvárt nézettséget. Közben az alapszereplők is kikoptak.

Az RTL sikere

Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt egy este Barátok közt nélkül. Az RTL-n futó sikersorozatnak a legsikeresebb időkben több mint 2 millió nézője volt. A sorozat azonban az elmúlt években már nem hozta a remélt nézettségi számokat, bár továbbra is volt stabil rajongói bázisa.

Többször pakolgatták a sorozatot

Évtizedekig a nézők megszokhatták, hogy kora este követhetik a Mátyás király tér lakóinak életét. Aztán pár éve azonban már szinte követhetetlen volt, hogy melyik idősávban lehet elérni a Barátok köztöt. Egy-egy időszakban a Híradó előtt, máskor késő este, fél 11 körül került adásba.  

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

1 milliárdos költségvetés

Az elmúlt hónapokban akadt megbetegedés a stábban, a koronavírus miatt a forgatást is többször le kellett állítani, sőt az idősebb szereplőket pihenőre küldték, hogy óvják őket. A sorozat forgatásának éves gyártási költségei akár az egymilliárd forintot is elérhetik, a csatornának döntenie kellett: marad a Barátok közt, Magyarország leghosszabb tévésorozata, vagy ugyanezt a pénzt másra fordítják.

Elvarrják a szálakat

 „A sorozat íróival állítólag már közölték, kezdjék elvarrni a történetszálakat, hogy egy, a 22 éves sorozathoz méltó befejezést kapjon a széria. December végéig befejeződhet az új részek írása, azaz legkésőbb tavasszal a forgatásnak is vége lehet, így a nyáron elköszönhetnek a nézők a Mátyás király tér lakóitól” – írja a Blikk.  

A színészek már régóta sejtik

A Blikk úgy tudja, a színészek között már gyakran szóba került, hogy nemsokára megszűnik a sorozat. „Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben” – mondta szomorúan az élő szerződése miatt neve elhallgatását kérő egyik szereplő.

Nem meglepő a döntés

Egy szintén névtelenségbe burkolózó kollégája szerint a döntés nem lenne meglepő, a fiatalok inkább néznek külföldi szériákat az interneten, mint a Barátok köztöt, amelynek neve az elmúlt két évtizedben összeforrott a kereskedelmi televíziózással.

Lassan kikoptak az alapszereplők

Több szereplő is távozott a sorozatból az elmúlt években. A legnagyobb meglepetés a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán távozása volt. A színész két évvel ezelőtt arról beszélt, hogy nem tetszett neki a karakterére írt forgatókönyv, így inkább úgy döntött, hogy kiszáll.

A Berényi család is megfogyatkozott

De Berényi Miklós bátyát alakító Berényi András is kiszállt a Barátok közt-ből. Ő egy tetőről zuhant le és szörnyethalt. Berényi András felesége Zsuzsa is otthagyta a sorozatot, korábban pedig gyerekeik, Kata és Danika is kiszálltak. Így ez a családi szál teljesen kikopott.

Magdi anyus meghalt

Szerepe szerint Magdi anyust is halálos baleset érte. Fodor Zsóka azért szállt ki, mert elmondása szerint belefáradt a minden napos forgatásokba és úgy döntött, inkább visszavonul. Igaz szellemként még vissza-vissza tért.

Berényi Klaudia visszatért

A Berényi Klaudiát alakító Ábrahám Edit is felmondott néhány évvel ezelőtt. Szerepe szerint ő Olaszországba költözött szerelméhez. Azonban nemrég újra visszatért és alapszereplőként folytatta.

Kiemelt kép: Barátok közt főcím