A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvára találta meg az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban. A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park, illetve a rendőrség koordinálta és részt vett benne a Katasztrófavédelem búvárszolgálata is. Írásunk végén mutatjuk a helyszínen készült felvételeket!

Minden részlet a helyére került

A nyomozásra való tekintettel a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csak ma számolhatott be a részletekről. Az elmúlt időszakban sokan dolgoztak azért, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép. A szentendrei székhelyű szolgálat a búvártevékenységben vett részt, és sikerrel zárult az újabb küldetés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfestették a vizet

„Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon a vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztünk meg Hidasnémetibe. A folyó vizsgálatát követően egy különleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot” – kezdődik a beszámoló a szolgálat Facebook-oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szűkített keresés a Hernádban

„A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb. 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban” – folytatódik a beszámoló.

„Büszkék vagyunk erre”

„Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárul és a jeladót átadtuk a hatóságoknak. Köszönjük a belénk vetett bizalamat és őszintén megmondjuk, hogy erre most szakmailag nagyon büszkék vagyunk és örömmel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez” – zárul a bejegyzés.

Lelőtték Borsodban

A BudaPestkörnyéke.hu többször is írt arról, hogy tragikus véget ért a világrekorder farkas élete Borsodban. A svájci, jeladóval ellátott állat belépett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának működési területére, és lelőtte egy vadász. A farkas hivatalosan is rekorder lett azzal, hogy a legnagyobb távolságot tette meg Európában.

Dühítő és szégyenletes

„Az érzéseim a középen álló úréval egyeznek meg, az arckifejezését látva. Dühítő és szégyenletes az egész történet” – írta egy kommentelő a történtek kapcsán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kutatás képei

A kutatás képei

A kutatás képei

A kutatás képei

Kiemelt kép: a kutatás helyszíne. Fotók: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat