Újbuda-központ metróállomásnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrend-védelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő kezdeményezés egyik fontos célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Legközelebb a Batthyány tér következik.

Rendezés és ellenőrzés

 A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal Újbuda-központ metróállomás és környezete, az Október huszonharmadika utca volt: a megmozdulásnak köszönhetően megtisztult a forgalmas közlekedési csomópont. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem csak az aluljáróban takarítottak

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a metróaluljárót, valamint a busz- és villamosmegállókat. A takarítást a BKV Zrt. munkatársai segítették.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fokozott rendőri jelenlét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen. Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és az Újbuda Közterület-felügyelet munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Segítség a rászorulóknak

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak – adta hírül a BKK.

 Sikeres kezdeményezés

A BKK a közleménye szerint elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. A BKK köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezése 2021-ben indult útjára: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

Felkészül a Batthyány tér  

Idén eddig a Kálvin tér, az Etele tér, a KÖKI és környezete, a Keleti pályaudvar, a Határ út metróállomás, a Lehel tér és környezete, Újpest-városkapu, az Örs vezér tere, a Blaha Lujza tér, a Nyugati pályaudvar, a Göncz Árpád városközpont, a Népliget, a Puskás Ferenc Stadion metróállomás, valamint a Déli pályaudvar és környezete volt a kezdeményezés helyszíne. Októberben még a Batthyány tér és az Ecseri út metróállomás kerül sorra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtisztult az egész környék

Minden részletre odafigyeltek

Kiemelt kép: Újbudán is takarítottak. Fotók: Budapesti Közművek/Horváth László