A Barátok közt Vili bácsija, Várkonyi András négy éve veszítette el felnőtt lányát. A 72 éves színész először szólalt meg a tragédia óta, és úgy gondolja, talán tud segíteni a sorstársainak.

Nem hittük el

„Egybefolytak a napok, az órák, az éjszakák és a nappalok, és egyszer valóban elment szegény. Nem hittük el, hogy létezik ilyen. Az ember védekező képessége ebből indul ki, hogy velem ez nem történhet meg” – kezdte megtörten a visszaemlékezést a színész a Tények Plusznak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

39 évesen hunyt el a lánya

Várkonyi András négy évvel ezelőtt veszítette el 39 éves lányát, Andreát. Nem tud róla múlt időben beszélni, emléke minden nap vele van.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon színes egyéniség volt

„Nagyon színes egyéniség volt, nagyon szerették a kollégák is. Többen mondják, hogy a betegségébe közrejátszott az ő belső frusztrációja, hogy nem játszhatott főszerepeket, hogy nem vették fel a főiskolára. Ő nem tartotta magát sikeresnek. Kívülről ő sikeresebbnek látszott, mint amilyennek ő érezte magát. És elképzelhető, hogy szomatikusan ez érintette őt” – mondta édesapja.

 A munkába temetkezett

A 72 éves színész munkával próbálta átvészelni az embert próbáló, sokszor őrjítő nehézséget. Egyetlen nap szabadságot se vett ki, hogy ne őrüljön bele a gyászba.

Borzalmas, ha nem tudunk segíteni

„Amikor már morfiumokat kell beszerezni és ilyen végső megoldásokat, akkor az ember tisztában van vele, sőt egy picit már úgy van vele, hogy legyen már vége. Ne szenvedjen annyit. Az borzalmas, amikor az ember gyereke szenved és nem tudok segíteni” – tette hozzá

Temetőlátogatások

A temetőlátogatás „beépült a rutinba”, eleinte hetente, aztán most már kéthetente, mert az ember nem akar beleőrülni se ebbe” – fogalmazott Várkonyi András.

Az összes fotót őrzi

A művész a telefonján még őrzi az összes fotót és felvételt a lányáról. Mint mondta, a modern technika valahol kegyetlen, mert mindig emlékezteti őt a gyászára.

Szeressük egymást!

„Addig szeressük egymást, amíg tudjuk, amíg életben vagyunk, amíg egészségesek vagyunk, amíg nem vagyunk a másik terhére. Utána pedig azokra kell emlékezni, ami szép volt”

A győri társulat tagja volt

Az 1979-ben született Várkonyi Andrea 2004-től 2018-as haláláig a Győri Nemzeti Színház tagja volt. Színházi szerepei mellett rendszeresen szinkronizált. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Várkonyi András. Fotó: archív