A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz egy 22 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben éles eszközzel fenyegetve rabolt ki egy óbudai benzinkutat, majd menekülés közben kirúgta az üzlet ajtaját. A vádlott két nap múlva visszatért, hogy újra raboljon, a tervében azonban megzavarták, ezért ekkor zsákmány nélkül menekült el.

Hajnali benzinkút-látogatás

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 9-én hajnalban egy 3. kerületi benzinkúthoz ment azért, hogy az aznapi bevételt erőszakkal megszerezze. A vádlott az arcát maszkkal eltakarva bement az üzlethelyiségbe, ahol egyenesen a pulthoz lépett, majd elővett egy éles eszközt, és azzal fenyegetni kezdte a pult mögött álló alkalmazottat, miközben a bevételt követelte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

300 ezer forintot kapott

Az eladó a fenyegetés hatására átadta a támadónak a kasszában lévő több mint 300 ezer forint bevételt, amelyet megszerezve a vádlott futva próbált távozni az üzletből, amelynek ajtaja azonban nem nyílt ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nekirohant az ajtónak

A férfi menekülés közben többször is nekirohant az ajtónak, de nem jutott ki. Ezután többször is nagy erővel belerúgott, ennek hatására az ajtó végül kiszakadt a helyéről, így a tettes el tudott szaladni. A rongálással a férfi csaknem 400 ezer forintnyi kárt okozott.

Két nap múlva visszatért

A vádlott két nap múlva visszatért, hogy újra raboljon, a tervében azonban megzavarták, ezért ekkor zsákmány nélkül menekült el. A bíróság az ügyben hamarosan előkészítő ülést tart.

Videó a helyszínről

https://youtube.com/watch?v=tktwJA2cXDk%3Fsi%3Dwj7JJQWMpFjl68I4
Forrás: police.hu

Pénzt követelt a villamoson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a rendőrség közleménye szerint éles eszközzel fenyegetve követelt pénzt egy nőtől egy másik utas a 6-os villamoson szeptember 3-án 17 óra körül. Az asszony átadta pénzét, a tettes pedig leugrott a villamosról és elmenekült. A rablás során senki nem sérült meg. 

Felfegyverkezve elkövetett rablás

A 11. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei perceken belül elfogták a feltételezett elkövetőt. Az 50 éves B. Istvánnál megtalálták az elrabolt pénzt és a bűncselekményhez használt eszközt. Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Rendszeres ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közösségi közlekedési eszközök biztonságát, ezért rendszeresen tartanak ellenőrzéseket a frekventált járatokon. A 4-es 6-os villamos vonalát legutóbb augusztus 31-én ellenőrizték, akkor a megállók közelében fogtak el két körözött férfit, azon kívül néhány kisebb szabálysértéssel találkoztak a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció