Több hónap telt el azóta, hogy Sz. Szilárd meggyilkolta a szolgálatát teljesítő Baumann Péter rendőrt. Az elfogott tettes továbbra sincsen börtönben, sőt, az is lehet, hogy később sem kerül oda.

Továbbra is elmegyógyintézetben

Továbbra is elmegyógyintézetben van és akár meg is úszhatja a börtönt az újbudai rendőrgyilkos – tudta meg a Mandiner. Mint írják, elkészült az elmeorvosi szakértői vélemény a januárban egy rendőrt több késszúrással halálosan megsebesítő férfiről. Sz. Szilárd továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI)-ben van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem változott a fogva tartás helye

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a lapot, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogva tartás helye nem változott. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megvizsgálták az elmeállapotát

Ennél többet viszont az ügyészség nem árult el. A Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől ugyanakkor az az információ érkezett, hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapok során a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát az IMEI-ben.

Kényszergyógykezelés

Ennek eredményeként az ügyészség végül a letartóztatás megszűntetését és a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

Helyt adott a javaslatnak a bíróság

A bíróság ennek helyt adott, így az elsőfokú bírósági tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb november 10-ig elrendelte az előzetes kényszergyógykezelést.

Nem beszámítható

Vagyis valószínűsíthető, hogy a férfi nem beszámítható. Ha ezt tényként megállapítják, a bíróság a férfit felmenti az emberölés vádja alól, elrendelve a tényleges kényszergyógykezelését, amelynek hosszáról majd a kezelőorvosok lesznek hivatottak dönteni.

Kést találtak a férfinél

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról januárban, hogy miután a három rendőr a helyszínre érkezett, igazoltatni kezdték a magából teljesen kikelt Sz. Szilárdot. A rutinművelet során egy kést találtak a férfinél, amely egy tokba volt helyezve. A fegyvert maga Baumann Péter tette zsebre, néhány pillanattal később azonban olyan történt, amire senki nem számított.

Sötétbe borult a lépcsőház

A lépcsőház világítása váratlanul lekapcsolódott, Sz. Szilárd pedig azonnal nekirontott Baumannak. Megszerezte a kést és habozás nélkül, kétszer egymás után szíven szúrta a rendőrt, majd a koromsötétben hadonászva a többieket is megvágta – tudta meg a Blikk.

Lábon lőtték, majd elfogták

A sérült rendőrök üldözőbe vették az utcára kirohanó férfit, többszöri figyelmeztetés után lábon lőtték, majd elfogták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne. Fotó: MTI