Ahogy azt az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is megírta koronavírus gyanús lett egy pedagógus a 18. kerületben, aki egy hétig egy nyári táborban vigyázott általános iskolás gyerekekre. Most megjött a teszt eredménye.

A kerület polgármestere, Szaniszló Sándor azt kérte az érintett családoktól, hogy ne vigyék haza a táborból a gyereket, míg a tanár megismételt tesztjének eredménye nem ismert.

Pénteken jött a hír, miszerint egy 18. kerületi tanárt, aki több gyerekkel is érintkezett, koronavírusos tünetekkel vittek kórházba kivizsgálásra.

A kerülte polgármestere, Szaniszló Sándor szombaton újabb helyzetjelentést adott: a tanárnő tesztjének eredménye negatív lett.

A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy azt a tájékoztatást kapta a tisztifőorvosi szolgálattól, hogy a tanárnő tesztjének eredménye negatív lett. A szakemberek szerint annyi idő telt el, hogy a második tesztre nincs is szükség. A pedagógus fertőzésmentesnek tekinthető.

„Nem csak polgármesterként, de apaként is boldog vagyok ettől a hírtől, hisz az én kislányom is a táborban van, így nem kell hosszú napokat várni, hogy magamhoz ölelhessem” – írta a polgármester.

Az önkormányzat átvállalta volna a tábor plusz napjainak költségét, annak érdekében, hogy az érintett családoknak ez a helyzet ne jelentsen semmilyen plusz anyagi terhet, ráadásul megrendelték a gyerekek és kísérőik tesztjeit is. Úgy tűnik, ezekre mégsem lesz szükség a 18. kerületben.

Kiemelt kép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt