Pénteken, illetve szombaton nyitnak az IKEA áruházai. A cég több változást vezet be, például mielőtt elindulsz az IKEA-ba, az interneten is megnézheted, hogy éppen hányan vásárolnak az üzletben. Az Aldi is alkalmazkodik az új szabályokhoz, ők hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat.

Nem nyitott ki az IKEA

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hiába nyithatott volna ki szerdán az IKEA, az áruházak nem fogadták a vásárlókat. Közleményükben azt írták, hogy egylőre csak felkészítik az áruházaikat arra, hogy a lehető legbiztonságosabban tudják fogadni a vásárlókat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak pénteken nyitnak

Szerda délután az IKEA azt közölte, hogy a megszokott nyitvatartási idők mellett Budaörsön és az Örs vezér terén péntektől, Soroksáron pedig szombattól várják a vásárlókat.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

15 négyzetméteres limit

A cég 15 négyzetméter látogatási limitet vezet be egy vásárlóra, emellett egy új látogatószámláló rendszert dolgozott ki. Ennek köszönhetően a vásárlók előzetesen ellenőrizhetik az áruházak aktuális szabad kapacitását a weboldalon.

Egyedül menjenek vásárolni

Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy csak vásárlás céljából, és – ha lehetséges –, egyedül érkezzenek az áruházakba.

Aldi

Változik az Aldi üzleteinek nyitvatartási rendje. A cég közleményében azt írja, a jogszabályoknak megfelelően ők is áttérnek a négyzetméter alapú vásárlásra, amely azt jelenti, csak annyi bevásárlókocsi lesz kihelyezve, ahány vásárló befogadására alkalmas az üzlet. Ha valaki párban megy vásárolni, akkor külön kocsit kell használniuk.

Egyszerre maximum 110 vásárló lehet egy boltban

Az ALDI üzletek jellemzően 900 és 1100 négyzetméter közötti eladótérrel rendelkeznek, vagyis egyszerre 90-110 vevő tartózkodhat az adott áruház területén.

Vásárlói limit

A 2021. április 7-től érvényes határozat szerint az üzletekben az ott foglalkoztatottakon kívül 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat, amibe nem számít bele a kiskorú gyermek, illetve a 65 év feletti és a fogyatékkal élő személy segítője.

Tesco

A Tesco is szigorúbb biztonsági szabályokat vezet be, ők 15 négyzetméterenként egy vásárlót engednek be az üzleteikbe. A cég vezérigazgató azt mondta, ahol indokolt volt, már eddig is maximálták a vásárlók számát, de 6-8 percnél többet még senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba. 

Möbelix

A Möbelix bútoráruház szerdától új nyitvatartási idővel várja a vásárlókat. A vállalat honlapja szerint hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között, vasárnap pedig 10 és 18 óra között kereshetik fel az áruházat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: budaörsi IKEA áruház – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu