Lékai Máté a Ferencváros kézilabdacsapatában folytatja pályafutását, miután két évre szóló szerződést kötött a klubbal. Az FTC elnöke külön posztban köszöntötte a válogatott játékost.

Eljön Veszprémből

A Telekom Veszprémtől vasárnap, nyolc év után elköszönt 147-szeres válogatott irányító érkezését kedden este jelentette be honlapján a fővárosi egyesület. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még szeretne játszani a válogatottban

“Mindenképp szerettem volna játszani, és a válogatott segítségére is lenni, a Ferencváros vezetői pedig egy nagyon ambiciózus tervet vázoltak fel nekem, ezért döntöttem a Fradi mellett” – idézte a fradi.hu a 34 éves játékost.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Olimpia

“Igyekszem a tapasztalatomat átadni a fiataloknak, én nagyon nyitott vagyok erre, remélem, hogy ők is. De nem csak a mentor szerepet szeretném itt betölteni, nagyon szeretnék jól játszani, egyáltalán nem levezetni jöttem ide, hanem, hogy minél jobb formába kerüljek, segítsem a Ferencvárost, a válogatottal pedig kijussunk a párizsi olimpiára.”

Klubelnök posztja

Szlovéniában is játszott

Lékai Máté régebben a PLER KC, a Pick Szeged, valamint a szlovén RK Celje játékosa volt, a veszprémieket 2014 óta erősítette.

Sikerei

Az elmúlt nyolc évben a bajnoki címet négyszer, a Magyar Kupát hatszor, a SEHA Ligát négyszer nyerte meg, illetve hatszor léphetett pályára a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Veszprémben

Veszprémi színekben 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, a 2016/17-es szezonban a szurkolók szavazatai alapján ő kapta a Carlos Pérez-díjat, 2019 és 2021 között pedig csapatkapitány volt.

Lengyelország is opció volt

Július közepe óta lehet hallani a távozásáról, akkor egy lengyel csapattal hozták hírbe. Úgy volt, hogy az Orlen Wisla Plocknál folytathatja pályafutását, de a pletykák szerint a családja ennek nem örült volna.

Legutóbb ekkor írtunk róla és családjáról

Gyászol Lékai Máté, elhunyt Oszi bácsi, a legendás balatoni keszegsütő.

Címalpfotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala.