Szombaton mutatta be a Mi Hazánk a budapesti főpolgármester-jelöltjét. Grundtner András 51 éves jogászt, a Mi Hazánk fővárosi alelnökét, a Nemzeti Választási Bizottság tagját indítják, aki a párt szerint nem mellékesen „tősgyökeres budapesti”. Karácsony Gergely főpolgármester már korábban bejelentette, jövőre is vállalja a megmérettetést, és indul az önkormányzati választásokon. Arról azonban továbbra is kevés az információ, hogy az ellenzék milyen formában tud majd együttműködni a következő választáson.

Programot készítettek

A párt bejegyzése szerint Karácsony Gergely alkalmatlan, autósellenes ámokfutásba kezdett, és éppen tönkreteszi a főváros közlekedését, de romlik a közbiztonság helyzete, és közben a társasházak is támadás alatt állnak. Arra is felhívták a figyelmet, hogy elkészítették a Budapest Programjukat, amely sok más probléma és téma mellett a fentiekre is válaszokat ad majd. Hamarosan pedig közzé is teszik ezt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még sok a kérdés

Karácsony Gergely főpolgármester már korábban bejelentette, jövőre is vállalja a megmérettetést, és indul az önkormányzati választásokon. Arról azonban továbbra is kevés az információ, hogy az ellenzék milyen formában tud majd együttműködni a következő választáson. Egyelőre azt sem lehet tudni, támogatnák-e Karácsonyt – vagy nem.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nehéz helyzetben az ellenzék

Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója szerint az ellenzék nagyon nehéz helyzetben van, mert jövőre egyszerre lesz szükség az együttműködésre az önkormányzati választások miatt, míg az európai parlamenti választásokon vetélkedniük kell egymással az ellenzéki pártoknak – írja az Index.

Nincs hír a Fidesz jelöltjéről

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kit indít majd a Fidesz főpolgármesternek, de hallani lehetett már Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőről, aki korábban öt évig főpolgármester-helyettes volt. A napokban Németh Balázs neve is felmerült, aki korábban a közmédiában dolgozott, majd az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is volt.

„Nem gondoltam még erre”

 „Érdekes módon sokan azt kérdezik, és nem tudom, hogy ez honnan jön, hogy akarok-e főpolgármester lenni. Ez tényleg nem tudom, hogy honnan jön, de a közösségi felületeken, emailben, sms-ben ismerősök, ismeretlenek, ezt kérdezik tőlem, és erre csak a válaszom, hogy nem is gondoltam ilyenre, de az biztos, hogy Budapest megérdemelné, hogy megszervezze valaki” – nyilatkozta Németh, aki a családjával Nagykovácsiban él és új kihívásokra vágyik.

Orbán Viktor mellé készül

A kormány irányába mélyen elkötelezett Németh Balázs korábban a 24.hu-nak adott interjújában maga is arról beszélt, hogy egy rosszul sikerült vébé a süllyesztőt is jelentheti számára, ha azonban sikeres lesz a világesemény, bízik benne, hogy egyenesen Orbán Viktor mellett fog kikötni.

Tarlós nem indul

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy Tarlós István nem tervez újra indulni a főpolgármesteri székért. A volt főpolgármester azt mondja: ha mégis elindulna, azon három ember csodálkozna a leginkább: a felesége, Orbán Viktor és ő maga. A politikus emlékeztetett arra, hogy kétszer választották meg Budapest főpolgármesterének, és rajta kívül 1946 óta nem volt jobboldali vezetője a fővárosnak.

„Szentkirályi Alexandra az alkalmas jelölt”

Tarlós István arról is beszélt, hogy kit javasolna a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének. Szerinte volt helyettese, Szentkirályi Alexandra lenne az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni az önkormányzati választásokon. A jelenlegi kormányszóvivőt azért tartja esélyesnek, mert van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt.

„Nem osztaná meg a Fidesz táborát sem”

„Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak” – mondta Tarlós István, hozzátéve: a női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki.

Nagyot kaszált Szentkirályi férje

A tavalyi évben Szentkirályi Alexandra férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter több mint 3 milliárd forintos jövedelme jócskán kiemelkedett a kormánytagok közül. Orbán Viktor miniszterelnök viszont hiába kapott jelentős fizetésemelést, bevételeivel nem került be az élbolyba – derült ki a közelmúltban közzétett bevallásokból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Főpolgármesteri Hivatal – Fotó: Budapestkörnyéke.hu